Haberler

Giresun'da 'İş Sağlığı ve Güvenliği' Toplantısı Düzenlendi

Giresun Eynesil Sanayi ve İşadamları Derneği'nin öncülüğünde "İş Sağlığı ve Güvenliği" çalışması toplantısı Eynesil öğretmenevinde yapıldı.

Giresun Eynesil Sanayi ve İşadamları Derneği'nin öncülüğünde "İş Sağlığı ve Güvenliği" çalışması toplantısı Eynesil öğretmenevinde yapıldı.

Eynesil Kaymakamlığı'nın da destek verdiği çalışmayla tüm işletmelerin zorunlu olarak yaptırması gereken iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri için start verildi.

Eynesil Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Oktay Gül, yaptığı açılış konuşmasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çıkarılan "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun'unun işyerleri için önemine değindi. Gül, "Bölgemizde ilk defa bir sivil toplum kuruluşu olarak Eynesil'deki bir dernek titiz bir çalışma ile sorumlu olduğu kitlenin menfaatleri doğrultusunda bir OSGB ile anlaşma yaptı. Anlaşma gereği 1-49 işçi için risk durumuna göre işletme başına 250 liradan başlayan fiyatlardan hizmet alacağız. Yapılan anlaşma ile hizmetin ekonomik ve aynı zamanda en güvenilir eller tarafından verilmesini sağlamaya çalışık" dedi.

Eynesil ilçesi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol ise, Avrupa Birliğine tam üye olma konusunda Türkiye'nin yoluna devam ettiğini belirterek, "Çıkan yasalarda bunun gerekliliğinden kaynaklanıyor. Bu tür yasalar sosyal devlet olmanın gerekliliği olan yasalardır. İşyeri sahipleri bu tür yasalarla bazı zorunlulukları yerine getirmesi gerekiyor. İşçinin güvenliğini ve sağlığını düşünmesi gerekiyor. İlçemizde çok büyük işletmeler yok. Küçük esnaflar var. Küçük esnaflarımızda gelebilecek olan her türlü cezadan etkilenebilirler. Zaten esnaflarımız sıkıntılı ve işleri çok iyi değil. Bu cezalarla karşı karşıya kalmamaları için yasanın söylediği her şeyi ilçe olarak yerine getirmemiz lazım. Beklide birçok yerde bu tür toplantılar yapılmamış dahi olabilir. Ama ilçemizde Eynesil İş Adamları Derneğimizin vasıtasıyla en azından halkımızı bilgilendirmiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

İç Güvenliği Uzmanı Turgay Şahin de, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca 2013 Ocak ayı başından itibaren işyerlerinin yaptırması zorunlu kılınan Risk Analizi, Acil Durum Eylem Planı ve Temel İş Sağlığı Güvenliği Eğitimleri için bu kanun iş güvenliği anlamında çıkarılan ilk kanundur" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Oktay Gül Eynesil Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title