Haberler

Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım Yarışmasında Öğrenciler Ödüllendirine Kavuştu

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük belde Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Lisanslı Geri Kazanım Firması Mavi Yol A.Ş.tarafından 15 Mayıs 2013 ve 14 Haziran 2013 tarihleri arasında geri dönüşüm ve geri kazanım konulu yarışma...

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük belde Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Lisanslı Geri Kazanım Firması Mavi Yol A.Ş. tarafından 15 Mayıs 2013 ve 14 Haziran 2013 tarihleri arasında geri dönüşüm ve geri kazanım konulu yarışma düzenlendi.

Her biri üçer öğrenciden oluşan 11 grubun katıldığı yarışmada Öğrenciler ve Mavi Yol A.Ş. ile birlikte evlere ve işyerlerine gidilerek ambalaj atıkları toplama kumbarası dağıttı. Öğrenciler ile vatandaşlar geri dönüşüm ve geri kazanım konularında bilinçlendirildi. Yapılan proje ile atık kumbaralarında toplanan atıklar Mavi Yol A.Ş. tarafından toplanıp atıkların geri dönüşümü sağlandı. Gümüşlük Kemal Durmaz İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı bu çevre etkinliği kapsamında yapılan yarışma sonuçlandırılarak kazanan 3 Gruba yapılan törenle 'tablet bilgisayar' hediye edildi.

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire bu projede bulunan Mavi Yol A.Ş. ve etkinlikte görev alan Kemal Durmaz İlköğretim Okulu öğrencilerine çok teşekkür eden Tire "Gümüşlük kendine has güzellikleri olan ve bunu bozmadan yaşatmaya çalışan bir belde olma yolunda her geçen gün daha da ilerlemektedir. Temiz ve çevreye duyarlı örnek bir Belde olup Çevre Haftası kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikler ile Beldemiz daha temiz bir çevreye sahip olacaktır. Ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliğinde geri dönüşümü sağlanan ambalaj atıklarının kaynağından ayrıştırılması esastır. Beldemizde bu amaç kapsamında kaynağında geri dönüşüm yapılması için süpermarketleri, okulumuzu ve işyerlerini öncelikli hedef kitlesi aldık ve buralara atık kumbaraları dağıttık. Kumbaralarda toplanan atıklar Mavi Yol A.Ş. tarafından toplandı. Ayrıca çocuklarımızı bu konuda heveslendirmek ve toplumu bilgilendirmek amacıyla ödüllü bir yarışma düzenledik. Öğrencilerimiz bu yarışma ile hem öğrendi, hem öğretti, hem de toplumda geri dönüşüm bilincinin oluşmasını sağladı. Belediyemiz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Lisanslı Geri Kazanım Firması Mavi Yol A.Ş. tarafından 15 Mayıs 2013 ve 14 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenen bu yarışma sonrasında kazanan öğrencilerimizi tablet bilgisayar ile ödüllendirdik. Destek veren herkese teşekkür ederim" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşlük Bodrum Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title