Haberler

Gergerlioğlu, Bakan Şimşek'i Kürtçe selamladı

Güncelleme:

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i Kürtçe selamladı.

Gergerlioğlu, Bakan Şimşek'i Kürtçe selamladı

ANKARA - DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i Kürtçe selamladı.

TBMM Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. DEM Parti adına söz alan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuşmasının başında "Bakanımızı ana diliyle selamlamak istiyorum" dedi. Gergerlioğlu, ardından Kürtçe günaydın ve iyi günler anlamına gelen 'rojbaş' ile nasılsın anlamına gelen 'çavani başi' ifadelerini kullandı. Gergerlioğlu, "Kültürümüzde misafire sıcak bir karşılama vardır. Ben de Bakan'ı ana diliyle karşıladım. Misafirimizdir bugün" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Faruk Gergerlioğlu Tbmm Genel Kurulu Mehmet Şimşek Milletvekili DEM Parti Kocaeli Maliye Ömer Kültür Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title