Haberler

Gece Polikliniğinin Yapıldığı Tek Yer

Güncelleme:

Türkiye'de, hasta yoğunluğu nedeniyle gece polikliniğinin yapıldığı tek yer Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi.

Türkiye'de sadece Batmanda var

Günde ortalama 5 bin hastanın müracaat ettiği Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, gece polikliniği ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.

Son bir yıldır kapasitesi ve gelen hasta sayısı %35 artan hastanede, yeni yoğun bakım üniteleri yapılacak.

Hasta yoğunluğu nedeniyle gece her branştan doktorun poliklinik hizmeti verdiğini belirten hastane yöneticisi Dr. Halit Demir, 3-4 ay içinde yeni yoğun bakım üniteleri ve bazı servislerle hastaneye yeni birimlerin kazandırılacağını belirtti.

Göreve gelince 125 yatak kapasiteli olan hastanede yatak sayısının 162 ve yeni birimlerle 177 olacağını belirten Demir, "Hastanemize gelen hasta sayısı her geçen gün artarak 1 yıl içinde %35 kapasite'nin üzerine çıktık. Gece poliklinikleri uygulaması Türkiye'de sadece hastanemizde mevcut olup, kısa süre içinde hizmet kalitesini arttırma hedefindeyiz" dedi.

LOJMAN BÖLÜMÜ SAĞLIKLI DEĞİL…

Daha önce SSK lojmanları olarak kullanılan binayı Kamu Hastaneleri Birliğinden istediklerini ancak binanın eski ve depreme dayanıklılık özelliğinin olmaması nedeniyle projeleri etelediklerini belirten Demir, "Hastanemizde her metrekareyi değerlendirerek poliklinik sayısı, servis sayısı ve benzeri ihtiyaç yerlerini arttıracağız" dedi. www.batmangazetesi.com.tr

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Halit Demir Türkiye Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title