Haberler

Gagev Mütevelli Kurulu Toplantısı Gto'da Yapıldı

Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) yıllık olağan Mütevelli Kurul Toplantısı, Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) gerçekleştirildi.

Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) yıllık olağan Mütevelli Kurul Toplantısı, Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) gerçekleştirildi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve Meclis Başkanı Zeki Yağcı ile Güneydoğu İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kıçık, HÜRSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kasım Fincan, GAGİAD Başkanı Taner

Özdurak ile İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan katıldı.

Gaziantep'in eğitim alanındaki sorunları ve ekonomisinin yanı sıra bölgedeki turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunulan toplantıda, özellikle Aşağı Fırat Havzası'nın turizme kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca bölgedeki turizm potansiyelinin değerlendirilmesine olanak sağlamak ve bu yönde üretilecek projelere ışık tutması amacıyla bölgenin master planının çıkarılması yönünde karar alındı.

Vali Erdal Ata, Gaziantep'in tarihi ve turistik eserler bakımından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi için yeni projeler üretilerek hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Ata ayrıca, "Kent olarak bu potansiyeli ilimizin ve bölgemizin kalkınmasında önemli bir argüman olarak kullanmak durumundayız. Bunun için de turizmi geliştirmeye yönelik üretilecek yeni projeleri en kısa sürede hayata geçirmeliyiz. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan ve dünyada eşine ender rastlanır tarihi eserlere sahip olan kentimizdeki turizm potansiyelini değerlendirmemiz halinde yılda en az 1,5-2 milyon turisti şehrimize çekebiliriz. Bu da kentimizle birlikte, bölge ve ülke ekonomisine

önemli kazanımlar sağlayacaktır" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Asım Güzelbey Mehmet Aslan Erdal Ata Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title