Haberler

Fener Rum Patriği Bartholomeos Müslümanların Ramazan Bayramı'nı Kutladı

Güncelleme:

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Edirne'de bulunan tarihi Sveti Georgi Kilisesi’nde ayine katıldı. Bartholomeos, ayinde yaptığı konuşmada, Müslüman aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

GÖKHAN TUZLADAN

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Edirne'de bulunan tarihi Sveti Georgi Kilisesi'nde ayine katıldı. Bartholomeos, ayinde yaptığı konuşmada, Müslüman aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Edirne'de bulunan tarihi Sveti Georgi Kilisesi'nde Hıristiyan-Ortodoksların katıldığı ayin, bugün saat 10: 00'da başladı ve yaklaşık üç saat sürdü. Ayine, Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos, Bulgaristan Cumhuriyeti Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov ile Yunanistan'ın Orestiada (Kum Çiftliği), Dimethico (Dimetoka) kasabalarından ve Aleksandrapoli (Dedeağaç) şehrinden gelen metropoliti ile çok sayıda din insanı katıldı.

KONUKLARA EKMEK VE ET DAĞITILDI

Yunanistan'ın yakın kasabalarından gelen Yunanlar ile İstanbul'dan gelen Rumların da katıldığı ayinde dini ritüeller yerine getirildi. Okunan dualar eşliğinde hazırlanan ekmek ve etler gelen konuklara dağıtıldı. Geçen hafta sonlanan Paskalya Bayramı nedeniyle de gelen konuklara özel olarak hazırlanmış yumurtalar hediye edildi. Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos, Bulgaristan Cumhuriyeti Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov da İncil'den birer pasaj okuyarak ayine eşlik etti.

"YURT DIŞINDAN GELENLER, TÜRKİYE'DE BÜYÜK BİR MİSAFİRPERVERLİK BULACAKLARINI BİLİYORLAR"

Ayin sonrasında konuşan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Müslüman aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak Türkiye'ye duydukları güveni vurguladı. Bartholomeos, şöyle konuştu:

"Ramazan ayının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile sizlerin Ramazan Bayramı'nı tüm kalbimizle tebrik etmekte, yüce Allah'ın sizlere ve sevdiklerinize sağlık, bereket ihsan etmesini dilemekteyiz. İyi dileklerimizin ardından, burada, Aziz Georgi Kilisesi'nde Ortodoks inanç mensupları ile ayin gerçekleştirmemizden dolayı duyduğumuz mutluluğu paylaşmak isteriz. Bugün icra ettiğimiz ayinimize komşu Yunanistan'dan ve Bulgaristan'dan, İstanbul'dan ve başka şehirlerden gelenler katılmışlardır. Yurt dışından gelenler, Türkiye'de büyük bir misafirperverlik bulacaklarını biliyorlar. Onun için iyi bir komşuyu ziyaret etmenin rahatlığı ile geliyorlar.

"BUGÜN MİSAFİRPERVER EDİRNE HALKI İLE BİR KEZ DAHA BİR ARADA OLMAK BİZLERİ ZİYADESİ İLE MEMNUN ETTİ"

Geçen pazar günü 6 haftalık uzun bir perhiz döneminin ardından İsa Mesih'in dirilişini kutladığımız Paskalya Bayramı'nı idrak ettik. Oruç ve perhiz dönemleri ruhları ve bedenleri temizlemeyi, Tanrısal olan dine yakınlaşmayı sağlayan, manevi yönü ağır basan zaman dilimleridir. Hıristiyan ve Müslümanlar farklı uygulama şekilleri ile de olsa benzer ulvi yaklaşımla yüce yaratıcıyı oruç ve ibadetle övmekte, hayır işleri ile diğer insanların acısını azaltmaya çalışarak ona şükranlarını sunmakta ve onun şefaatine layık olmak için çabalamaktadır. Bugün misafirperver Edirne halkı ile bir kez daha bir arada olmak bizleri ziyadesi ile memnun etti. Hepinizi en kalbi duygularımız ve sevgi ile selamlıyor ve Allah'a emanet ediyoruz. Ramazan Bayramı'nız mübarek olsun sevgili Müslüman kardeşlerimiz."

Kaynak: ANKA / Yerel

Ramazan Bayramı Bartholomeos Fenerbahçe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title