Haberler

Fen-Edebiyat Fakültesi 300 Öğrenciyi Sporla Buluşturacak

Güncelleme:

Erzincan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından yürütülen Öğrenci Spor Merkezi SODES Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Erzincan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından yürütülen Öğrenci Spor Merkezi SODES Projesi tanıtım toplantısı Üniversitesi Sosyal Tesislerinde yapıldı.Sosyal Destek Projesi kapsamında Devlet Planlama Teşkilatı, Erzincan Valiliği, Erzincan Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünce desteklenen ve Fen-Edebiyat Fakültesi'nce yürütülen Öğrenci Spor Merkezi SODES Projesi tanıtım toplantısına, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özel, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ile davetliler ve öğrenciler katıldı.Toplantıda önce SODES projeleri ile Erzincan Üniversitesi tanıtım filmi izlendi. Ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Sekreteri ve Proje Koordinatörü Rıfkı Erdem, Fakülte Spor Merkezince SODES projesi kapsamında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Proje ile yetenekli ancak spor yapma imkanı olmayan gençleri spora ve toplumun sosyokültürel hayatına kazandırmayı amaçladıklarını belirten Erdem, "İçki öldürür, kumar söndürür, spor güldürür. Gerçekten de bu iki felaket, tembellikten ve sportif faaliyetlerden ve faydalı meşguliyetlerden uzak kalmaktan kaynaklanmaktadır. Fakültemizce SODES kapsamında hazırlanan proje ile 150'si ilkokul, 150'si ortaokul olmak üzere 300 öğrenciyi spora başlatmayı hedefliyoruz. Proje için yaklaşık 120 bin TL bütçe sağlandı. Proje ofisi olarak Fakültemiz tarafından tahsis edilen büro ayni katkı olarak kullanılırken, yapılacak spor branşları için de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı spor salonları kullanılacak. Proje tanıtımına yönelik el ilanı, broşür, afiş dağıtılarak veli bilgilendirmeleri yapılmıştır" dedi. Basketbol, Voleybol, Futbol, Masa Tenisi,Badminton ve Su Sporları olmak üzere spor kurslarının her branşta haftada 5 saat olmak üzere toplam 80 saat verileceğini anlatan Erdem, "Kurslarımızın tamamı ücretsizdir. Kurs sonunda başarılı olanlara sertifika ve çeşitli hediyeler verilecek ve toplu piknik düzenlenecektir. Proje sayesinde öğrencilerimiz sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini gerçekleştirirken birbirleriyle de kaynaşmış olacaklar. Projemizin gerçekleştirilmesinde desteklerini bizlerden esirgemeyen Erzincan Valiliği, Üniversitemiz Rektörlüğü, Fakültemiz Dekanlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Erdem, proje kapsamında yapılacak spor kurslarının 1 Ocak 2014'te başlayıp, Temmuz ayına kadar devam edeceğinin de altını çizdi.

PROJE İLE SPORA BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLERDEN ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da, Üniversite olarak bir SODES projesi içerisinde daha yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Proje ile spora başlaması sağlanacak 300 öğrenci içerisinden gelecekte nice şampiyonlar çıkacağına inandığını belirten Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, "Bizler sizler için varız, sizler için ne kadar çok gayret edersek ve sizler de ne kadar çok çalışırsanız çok iyi yerlere geleceksiniz. Bizim zamanımızda futbol topu bulamaz badminton bilmezdik, amacımız bizimle aynı kaderi paylaşan, içinde potansiyeli olan gençleri hayata hazırlamaktır, spora adım attığınızda içinizdeki enerjiyi göreceksiniz ve bu sizin için bir başlangıç olacak. Sizlere sunulan bu şansı iyi değerlendirmelisiniz. Projeyi hazırlayıp hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum ve bu tür projelerin devamını dilerim" dedi.

SODES UYGULANDIĞI BÖLGELERDE ÖNEMLİ SONUÇLAR VERİYOR

Belediye Başkanı Yüksel Çakır da, SODES Projesinin Erzincan'da uygulanmasının oldukça isabetli olduğunun sonuçlarıyla birlikte görüldüğünü ifade etti. Çakır, "Geçmişte bu projeler için kaynak üretmede bazı sıkıntılar yaşanıyordu, ancak, Başbakanlık, DPT, Kalkınma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Valiliğimizin çalışmalarıyla bu engellerin ortadan kaldırılmasıyla projelerin birey ve topluma sağladığı katkılar ve ortaya koyduğu sinerji azımsanamaz. Ancak bu projeler sürdürülebilir kılındığı sürece meyvelerini vermeye devam edecektir. Projede emeği olan, başta Başbakanımız ve Devlet Bakanımız olmak üzere, tüm destek olanlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir de, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerini kapsayan SODES'in, henüz 5'inci yılına bile ulaşmadan uygulandığı yörelerde çok önemli sonuçlar verdiğini söyledi. Valilik olarak kurumların bu tür projelerde yer almasını önemsediklerini vurgulayan Akdemir, "SODES 2009'dan bu yana yaklaşık 4 yılda 17.5 milyon TL katkı sağlamıştır. İlimizde halen 31 SODES projesi devam ediyor, 34 de yeni proje başlayacak. Erzincan'da topluma kazandırılacak kesimlerle temas fırsatı sağlayan bu tür projeler kesintiye uğramadan sürdürülmelidir" dedi. 30 Aralıkta Kayak projesini hayata geçireceklerini de anımsatan Akdemir, "Ücreti vilayetimizce karşılanacak kayak projesini uygulamayı hedefliyoruz. Bu projede kayak sporunun da yer almasını arzu ediyoruz ve maliyetini de karşılamaya hazırız, Üniversitemizde bir kayak kulübü kurulmasının bu açıdan isabetli olduğu görüşündeyim. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan ilgili kurumlara, tüm hocalarımıza ve çocuklarını spora teşvik eden ailelere teşekkür ediyorum" diye konuştu.Toplantı, Üniversite Sosyal Tesislerinde verilen kokteyl ile sona erdi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Üniversitesi Abdurrahman Akdemir Nurullah Çakır İlyas Çapoğlu Yerel Haberler

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title