Haberler

Eski Köy Odası Muhabbetleri Artık Kahvehanelerde Yapılıyor

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde eskiden köy odalarında yapılan doyumsuz sohbetler günümüzde artık kahvehanelerde yapılıyor.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde eskiden köy odalarında yapılan doyumsuz sohbetler günümüzde artık kahvehanelerde yapılıyor.

İlçe merkezindeki kahvehanelerin bazılarında gece geç saatlerde müşterilerin dağıldığı anda bir araya gelen bazı arkadaş grupları hep birlikte çerez yiyip sohbet ederek eski günlerin özlemini gideriyorlar.

Eczacı çırağı Ali Helvacı, baba ve dedelerinin köy odalarından sıkça bahsettiklerini belirterek," İlçemiz, 1967 yılında belde, 1987 yılında ise ilçe olmuştur. Büyüklerimizin anlattığına göre, eski dönemlerde hemen hemen her mahallede bulunan köy odaları insanların toplanıp sosyal ve ekonomik sorunları tartıştığı, haber ve bilgi iletişimin yapıldığı, muhabbetlerin bolca olduğu ve gelen misafirlerin konakladığı yerlermiş. Günümüzde köy odası olmadığı için bizler gece kahvehane müşterileri dağıldıktan sonra bir grup arkadaşla beraber bir araya gelerek, çerez ve içecek alıp hep birlikte tüketiyoruz. Bu zaman zarfında televizyonu kapattırıp sosyal, ekonomik ve siyasi konuları tartışıyoruz. Bu sayede hem günün yorgunluğunu üzerimizden atıyor, hem de eski köy odalarının özlemini gidermiş oluyoruz" diye konuştu.(MU-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title