Haberler

Erzurumsporlu Yöneticilerden Başkan Sekmen'e Teşekkür

Ekonomik sorunlar nedeniyle 2010 yılında profesyonel liglerden çekilmek zorunda kalan Erzurumspor’un 2003-2013 yılları arasında yöneticilik yapan 215 kişiye çıkarılan vergi ve SGK borcu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in çabalarıyla ödendi.

Ekonomik sorunlar nedeniyle 2010 yılında profesyonel liglerden çekilmek zorunda kalan Erzurumspor'un 2003-2013 yılları arasında yöneticilik yapan 215 kişiye çıkarılan vergi ve SGK borcu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in çabalarıyla ödendi. Vergi borcunun tamamen ödenmesi, SGK için de çalışmaların son aşamaya gelmesi nedeniyle Erzurumspor'un son Başkanı Coşkun Arslan ile eski başkan ve yöneticiler, Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret ederek, teşekkür edip, forma ve porselen futbol topu hediye etti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz "Bu şehirde uçan kuşun bile sorununu çözmek için çalışacağım" diyen Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un son yıllarda en önemli sorunlarından birini daha çözüme kavuşturdu. Erzurumspor'un 2003-2013 yılları arasında yönetiminde yer alan 215 yöneticiye çıkarılan vergi ve SGK borcu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in yoğun çabaları sonucu ödendi. Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması sürecinde yürütülen çalışma ile Erzurumspor'un 2 milyon 75 bin TL tutarındaki vergi borcu tamamen ödendi. Borç karşılığında Başkan Sekmen'in talimatıyla Erzurumspor'a ait kulüp tesisleri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Yaklaşık 900 bin TL tutarındaki SGK borcunun ödenmesi için çalışmalar da son aşamaya gelindi.

ARSLAN: "BAŞKAN SEKMEN BİZE AĞABEYLİK YAPTI"

Erzurumsporlu 215 yöneticinin son 1.5 yılda yaşadığı sıkıntının giderilmesi nedeniyle Kulübün son Başkanı Coşkun Arslan, eski başkanlardan Cevdet Tamgaç ve yöneticilerden Orkun Çizmeli, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Hem kulübün en zor dönemlerinde görev aldıklarını hem de yıllar sonra SGK ve vergi borcu kıskacı altında kaldıklarını ifade eden Erzurumspor Başkanı Coşkun Arslan, Başkan Sekmen'e sorunun çözümü için gösterdiği çabadan ötürü teşekkür etti. Erzurumspor'un ve yöneticilerin kaderlerine terk edildiklerini hatırlatan Arslan, şöyle dedi:

"Sayın Başkan, herkesin bize sırt çevirdiği bir dönemde, adeta 215 kişinin imdadına yetişti. Bazıları, 215 yöneticinin çok zengin işadamları olduğunu düşünüyor. Hiç de öyle değil. Bizler, Erzurumspor'un ortada kaldığı, kimsenin sahiplenmediği bir dönemde, o günlerin siyasileri ve şehrin üst düzey yöneticilerinin istekleri doğrultusunda görev aldık. Yönetimlerin büyük bir bölümü emekli, küçük esnaf, memur ve işçilerden oluşuyordu. O tarihlerde şehrimizin paralı işadamları Erzurumspor'da görev almaktan kaçınıyordu. Bizler, şehrimiz adına sorumluluk alıp, elimizi taşın altına koyduk ve yıllar sonra da kişi başı 500-600 bin TL'lik vergi borçlarıyla karşı karşıya kaldık. Hiçbirimiz, bu borçları ödeyebilecek güçte insanlar değiliz. Bu gerçeği bile bile şehrimizin yöneticileri bize sırtını döndü. Tam bu esnada Başkanımız Mehmet Sekmen göreve geldi ve gelir gelmez bizim bu sorunumuzla ilgilenmeye başladı. Sesimize kulak verdi. Başkan Sekmen bize ağabeylik yaptı. Genel Sekreterimiz Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcımız Ünsal Kıraç ile birlikte sorunun çözümü için çok çaba harcadılar. Sonucunda da hukuk çerçevesinde yapılan işlemler sonucunda, Erzurumspor'a olan kulüp tesislerimizin satın alınmasıyla vergi borcumuz ödendi. SGK için de ödeme sürecini yaşıyoruz. Bu nedenle Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e, 215 arkadaşım adına şükranlarımı iletiyorum."

"ŞEHRİMİZİN SIKINTILARINI HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, futbolun içerisinden gelen biri olarak, Erzurumsporlu 215 yöneticinin neler yaşadığını anlayabildiğini ve bu nedenle süratle sorunun çözümü için harekete geçtiklerini söyledi. "Bu durum şehrimiz için büyük bir sorundu" diyen Başkan Sekmen, "Ben ve arkadaşlarım çok samimi insanlarız. Kulübümüzde görev almış 215 kişinin hangi şartlarda yönetici olduğunu çok iyi biliyorum. Bu insanlardan talep edilen paraları ödeme güçlerinin olmadığını da yakından bildiğim için hemen harekete geçtik. Kanunlar ve hukuk çerçevesinde neler yapabileceğimizi araştırdık. Kulüp tesislerinin Erzurumspor'a ait olduğunu tespit ettikten sonra yapılandırma süreçleri sona ermeden süratle tesislerin satın alma işlemlerini başlattık. Bunu hem 215 kişinin sorununu çözmek hem de o tesislere ihtiyacımız olması nedeniyle yaptık. Çünkü belediyemizin takımı Büyükşehir Belediye Erzurumspor bu tesisleri kullanmak zorundaydı. Sonuç itibariyle vergi borcunun tamamını aftan da faydalanarak 2 Şubat itibariyle ödedik. SGK için de arkadaşlarıma talimat verdim, gerekli ödeme yapılacak. Böylelikle şehrimiz üzerinde duran bu lekeyi temizlemiş olduk. İnşallah bir daha böyle günler yaşanmaz" dedi.

Bu arada kulüp başkanları Arslan ve Tamgaç ile eski yöneticilerden Orkun Çizmeli, Başkan Mehmet Sekmen'e vergi ve SGK borcunun ödenmesi nedeniyle Erzurumspor'un forması ile yine mavi beyazlı kulübün porselenden yapılmış futbol topunu hediye ettiler.

Öte yandan Arslan, eski başkanlardan Cevdet Tamgaç ile yöneticiler Orkun Çizmeli ve Naci Ergen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç'ı da ziyaret ederek, kendisine forma ve futbol topu takdim ettiler. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurumspor Kulübü Coşkun Arslan Mehmet Sekmen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title