Haberler

Erzincan'da köyün içine giren ayı böyle görüntülendi

Güncelleme:

Erzincan'da köyün içine giren ayı böyle görüntülendiERZİNCAN Erzincan'ın Çatalarmut köyünde kış koşulları nedeniyle aç kalan ayılar köye inerek vatandaşları tedirgin ediyor.

Erzincan'da köyün içine giren ayı böyle görüntülendi

ERZİNCAN Erzincan'ın Çatalarmut köyünde kış koşulları nedeniyle aç kalan ayılar köye inerek vatandaşları tedirgin ediyor.

Erzincan'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan merkeze bağlı Çatalarmut köyünde gece saatlerinde köyün boş sokaklarında dolaşan ayı, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. Uzun bir süre ayıyı araç içerisinden takip eden köylüler ayının köyün dışına çıkmasını sağladı. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle ve yüksek kesimlere kar yağmasıyla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan ayılar zaman zaman köye inerek vatandaşları tedirgin ediyor. Köyde yaşayan vatandaşlar ise geceleri araç içerisinde köyün boş sokaklarında devriye atarak olabilecek olumsuzlukların önüne geçmeye çalışıyor.

Köyde dolaşan ayıyı fark eden ve peşine düşen gençlerden Ahmet Uçar, "Geceleri köyde meyve bahçelerimize ayı zarar verdiği için geziyoruz, devriye atıyoruz. Dönüyorduk, köyün içindeydik ve bir anda ayı çıktı karşımıza. Yolda bayağı kovaladık, bahçelere falan atladı videoda da görünüyor zaten. Ayı bahçeye girdi, bahçeden ana yola asfalta atladı. Oradan ormana doğru kaybolup kaçtı. Özellikle bu zamanlarda geceleri köyün içerisinde çok fazla dolanıyorlar. Geceleri sürekli arabamızla kontrol ediyoruz" dedi.

Aynı köyde ikamet eden ve geçimini çiftçilik ile karşılayan Orhan Uçar ise "Ayılar ile sürekli iç içeyiz ve hiçbir şekilde bir şey yapamıyoruz. Canlarına bir müdahale edemiyoruz ama kendimizi korumak amaçlı ya arabamızla ya kendi gücümüzle kovalamaya çalışıyoruz. Aşırı derece var, yıllardır da vurulmadığı için zarar verilmediği için tabii ki çok oluyor. Akşamları özellikle köyün içerisinde bile dışarıya çıkamıyoruz, tek başımıza hiçbir şey yapamıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Tragger Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title