Haberler

Erikli’de Engellilere Dalış Eğitimi

Güncelleme:

Merkezinin Erikli-Keşan Olarak Belirlenmesinin Ardından Burada Engellilere Dalış Eğitimi Verecek Eğitmenler İçin Kurs Açıldı.

Dünyada Zihinsel ve Fiziksel Engelilere Dalış için kurulan İAHD (İnternational Association For Handıcapped Divers) türkiye'de temsilciliği'nin savaş yapman'a verilmesi ve merkezinin erikli-keşan olarak belirlenmesinin ardından burada engellilere dalış eğitimi verecek eğitmenler için kurs açıldı. 15 Nisan 2011 Cuma günü Erikli İşçimen Hotel'de başlayan eğitimlerin Direktörlüğü Şenol Kara yaparken eğitmenliğini Alman eğitmen Helge Pabst yaparken, Eğitime Türkiye'den Savaş Yapman, Erhan Öztürk,Koray Gerçe,Faik Aslan, Şebnem Sarvazlar, Murat Elal,Tolga Çavuşoğlu, Tevfik Başlı, Ferhat Yalgın, Ali Türker, Raşit Kırkayak ve Mehmet Kabakçı katıldılar.

Eğitimlerde engellilerin evlerinden alınıp suya getirilmesi ve suya indirilmesi ve dalışta neler yapılacağı ve nasıl davranılacağı, görsel filmler eşliğinde kursiyerlere anlatıldı.19 Nisan 2011 Salı günü gerçekleşen toplantıya Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan , Keşan Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Fikret Akan, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Aydemir ile 3 dernek üyesi de eğitime tabi tutuldu.

Toplantıda konuşan Akan ve Aydemir, yapılan bu eğitimin engellilerin zorluklarını başarması anlamında kendilerine güç vereceğini belirterek bu çalışmalar nedeniyle Keşan Belediye başkanı Mehmet Özcan'a ve Savaş Yapman'a teşekkür etiler.Burada konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'da, Erikli' de Türkiye'de ilk kez böyle bir eğitim verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Erikli' ye gelen tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Bu gerçekten anlamlı bir eğitim. Bu etkinliğe ilçemizde bulunan Engelliler Dernekleri de katıldılar. Bu arkadaşlarımız da buradaki eğitime katılarak dalışla ilgili bilgiler alıyorlar. Keşan Belediyesi olarak engellilere bu yaz döneminde Erikli Sahili'nde tatil imkanı sağlayacağız ve ayrıca burada bir Engelliler Plajı oluşturacağız. Ben bu eğitimi veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Eğitim Direktörü Şenol Kaya ve eğitmen Helge Pabst böyle bir eğitim için Keşan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Burada bu eğitimi alan arkadaşlarımız Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde engelli bireylere dalış eğitimi verecekler. Bugün burada kendileri eğitim alan arkadaşlarımız bölgelerine döndüklerinde oralarda kendi engelli vatandaşlarına eğitim verecekler ve onların da dalış yapabileceklerini ispat edecekler " dedi.İAHD Türkiye Temsilcisi Savaş Yapman'da, yaz döneminde dernek olarak bu eğitimlere devam edeceklerini ve buradaki engellilere dalış anlamında eğitim vereceklerini belirterek " Bu konuda bizlere dersek veren ve her zaman yanımızda olan Keşan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özcan'a teşekkürlerimiz sunuyorum. Kendisi engelliler konusunda büyük duyarlılık gösteriyor ve kendilerine her türlü desteği veriyorlar " şeklinde konuştu.

Yapman, ayrıca USNAU (Amerikan Donanması Dalış Sistemi ) Türkiye Temsilciliklerini aldıklarını ve bu temsilciliğin adresinin de Keşan-Erikli olduğunu belirterek, "USNAU Eğitimini de yine geçtiğimiz hafta sonu 34 kişinin katılımı ile Erikli'de İşçimen Hotel'de gerçekleştirdik. Bu eğitime katılan arkadaşlarımız Amerikan Donanması'nın Dalış Sistemi hakkında bilgilendirildi ve kendilerine belgelerini takdim ettik. Erikli bundan böyle bu tür etkinliklerle önce Türkiye ve daha sonra da dünyada adından sıkça söz ettirecek bir yer olacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Haberler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title