Haberler

Ereğli'de Nevruz Bayramı Kutlandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından Nevruz Bayramı nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.Kdz.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından Nevruz Bayramı nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Kdz. Ereğli ilçesinde Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından Nevruz Bayramı kutlama etkinliği düzenlendi.

Kutlamalar kapsamında ilk etkinlik Ereğli Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Nevruz Bayramı etkinliklerinin açılışında konuşan Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar," Nevruz'un Kafkaslar, Ortadoğu, Balkanlar, Anadolu ve Adriyatik'e kadar çok geniş coğrafyada yüzyıllardan beri, renk, ırk, din ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin inançlarla kutlanan nevruz her ulusun kendi kültür değerleri ile özdeşleştirilip, sembolleştirildiği baharın gelişinin, tabiatın yeniden dirilişinin simgesi olan bir gündür. Her ülkede farklı şekillerde kutlanan nevruz bir dostluk ve yaşama sevincidir.

Asırlardan beri kutladığımız bu değerimize sahip çıkmak, özüne uygun olarak yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük görevimizdir.

Nevruz'un tüm insanlığa, sevgi, barış, kardeşlik ve umut getirmesini diliyor, yakılan nevruz ateşleriyle kini, nefreti, açlığı, sefaleti yakmak ülkemizde ve tüm dünyada barışa bayrak açmak dileğiyle hepinizin bayramını kutluyor ve güzellikler getirmesini diliyorum" dedi.

Etkinlikte nevruzun dünü ve bugünü ile ilgili bilgiler verilirken, etkinliğin ikinci bölümünde okul bahçesinde davul zurna eşliğinde Nevruz ateşi yakıldı.

Yakılan ateşin üstünden protokol üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler de sırayla atladılar.

Konuklar ve öğrencilere yemek ikramlarında bulunması ile devam eden programda, öğrenciler müzik eşliğinde gönüllerince Nevruz Bayramını kutladılar.

Etkinliğe, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Albay Yalçın Enç, Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ali Azar,

TSO Meclis Başkanı Zeki Us, Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevruz Bayramı Zonguldak Zkü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title