Haberler

Emniyet Müdürlüklerindeki Yeni Uygulama

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Türkeş: "Demokrasilerin yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü önemli gücü olarak kabul edilen basın, hükümetin son aldığı karar ile yeniden haber alma ve yazma özgürlüğünün dışına itilmiş bulunmaktadır"

Muğla Gazeticiler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, medya mensuplarının emniyet müdürlüklerine girmesinin yasaklanmasına tepki gösterdi.

Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, iletişim çağı olarak kabul edilen günümüzde basının donanım olarak en gelişmiş kurumların başında geldiğini belirtti.

Basın mensuplarının haber alma ve kamuoyunu bilgilendirme görevlerini, son derece gelişmiş olanaklarından yararlanarak yerine getirdiğini dile getiren Türkeş, "Demokrasilerin yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü önemli gücü olarak kabul edilen basın, hükümetin son aldığı karar ile yeniden haber alma ve yazma özgürlüğünün dışına itilmiş bulunmaktadır" ifadesini kullandı.

Basın mensuplarına haber alacağı alanların kapılarını kapatmanın, basın özgürlüğüne vurulmak istenen darbenin ifadesi olduğunu anlatan Türkeş, şunları kaydetti:

"Bu kapatma, basın yayın sistematiğinin çok çeşitli matbaalarını üretimden ve gelirden yoksun etmenin mantıksız uygulamasıdır. Kamu görevi yapan basın mensuplarının anayasal haklarına önemli kısıtlamalar gelmektedir. Yetkilerinin, bu kararlarını yeniden gözden geçirmesini diliyoruz." - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ünal Türkeş Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title