Haberler

Elbeyli İlçe İdare Kurulu Toplandı

Kilis'in Elbeyli Kaymakamı Davut Sinanğlu, Kamu Yönetiminde Vatandaş Memnuniyetinin Esas Olduğunu Söyledi.

Kilis'in Elbeyli Kaymakamı Davut Sinanğlu, kamu yönetiminde vatandaş memnuniyetinin esas olduğunu söyledi.

İlçe İdare Kurulu açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Davut Sinanoğlu, toplantıdan sonra bir dizi karar alacaklarını belirterek, "Kamu yönetiminde vatandaş memnuniyetinin esas olduğu, kamusal iş ve işlemlerde vatandaş odaklılığı önem arz etmektedir. Yönetişimin devlet, vatandaş, yöneten, yönetilen veya hizmet verenle hizmet alan arasında ilişkide rolünün önemli olduğunu belirtmiştir. İlçede görev yapan amir ve memurlar tüm kamu görevlilerinin bu ilkeler doğrultusunda hizmet vermesi gerekiyor. Kurumların ve yönetimlerin stratejik yönetim, zaman yönetimi, amaçlara göre yönetim, toplam kalite yönetimi gibi modern yönetim teknikleri uygulamalarını, iş ve işlemlerde hesap verilebilirlik, şeffaflık, saydamlık, katılmalı yönetim, ekip yönetimi, verimlilik anlayışı içinde hareket edilmesi gerekiyor. ‘Millete efendilik yoktur, hizmetkarlık vardır, ona hizmet eden onun efendisi olur' sözünün belirttiği doğrultuda çalışılmalıdır. Topluma tepeden bakılmaması gerekiyor. Memurların değerlendirmesinde performans esas alınacaktır" dedi.

Davut Sinanoğlu, ilçe idare kurulunda 19 maddelik karar alındığını kaydederek, "Yazı İşleri Müdürlüğü aracılığı ile yayımlanan talimatların dikkatlice okunması ve ona göre hareket edilmesi gerekiyor. Kamu kurumları görevlerini yerine getirirken idarenin bütünlüğü ilkesinin gereği olarak işbirliği yapılmalıdır. Bunu yaparken asgari nezaket kuralları içinde kalarak diğer kurumların işine karışılmadan koordinasyon ve eş güdümün sağlanmasına, kurumların işlerinin diğer kurumlardan üstün olmadığı sadece iş bölümü nedeniyle farklılıkların olduğu düşüncesi ile davranılması gerek. Devletimizin varlığı ve bütünlüğü, Cumhuriyetimizin temel nitelikleri, insan haklarına, laik ve demokratik yapımıza yönelik her türlü eyleme duyarlı olunmasına, Atatürk İlke ve İnkılapları ile yurt sevgisi, çevre ve doğayı koruma bilinci ile yasalara bağlı hizmet anlayışı içinde olunmasına özen gösterilmesi gerekiyor. Herkese eşit duyarlılıkla yaklaşılmalı, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlılıkla çağdaş görev anlayışı içinde özverili çabayla çözüm üretici olunmasına, dilekçe ve bilgi edinme kanunları gereğince 15 gün içinde vatandaşların taleplerine cevap verilmesine dikkat edilmesi gerekiyor. Müracaat sahiplerine hoşgörülü, yol gösterici, kamu görevlisine yaraşır, vakar, ciddiyet içinde olunmasına, hizmetin yürütümünde ise azami tasarruf ve bu ölçüde verimliliğin ilke edinilmesi gerekiyor. Resmi yazışmaların açık, net ve anlaşılır olmasına, özellikle Valilik Makamına gönderilecek yazıların ve olurların düzgün Türkçe ve anlatım bozukluğu olmadan yazılmasına özen gösterilmesi gerekiyor" diye konuştu.

(MAD-OÇ-Y) 17.06.2008 14:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title