Haberler

Elazığ'da Kültür Sanat

Elazığ'da Ankara Devlet Tiyatrosu "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" adlı oyunu, Antalya Devlet Tiyatrosu ise "Eşeğin Gölgesi" adlı oyunu sahneye koyacak.

Elazığ'da Ankara Devlet Tiyatrosu "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" adlı oyunu, Antalya Devlet Tiyatrosu ise "Eşeğin Gölgesi" adlı oyunu sahneye koyacak.

Hatice Meryem'in yazdığı, "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" adlı oyunu Funda Mete hem oyunlaştırdı, hem de yönetti. Oyunun dekor tasarımı Ceren Karahan, giysi tasarımı Günnur Orhon ve ışık tasarımı ise Zeynel Işık'a ait.

Kuvvetli bir gerçeklikle, ama mizahla ve sevgiyle kurulmuş 'eş durumu' fantezilerinin anlatıldığı ve 'kadınlık durumlarındaki' ezilmişliği, yoksunlukları, onunla beraber direnme ve ayakta kalma yollarını anlatıyor.

Berrin Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ve Özlem Gündoğdu'nun rol aldığı tek perdelik oyun, bugün saat 20.00'de Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği koro binasında sahnelenecek.

-"Eşeğin Gölgesi"-

Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan Haldun Taner'in yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Eşeğin Gölgesi" adlı oyunun dekor tasarımı Hakan Dündar, giysi tasarımı Funda Karasaç, ışık tasarımı Halit Akgül ve müziği ise İhsan Kılavuz'a ait.

Oyunda, Oktay Gözpınar, Bahar Işık, Sertel Uğur, Meltem Gülenç, Gökhan Tüzün, Murat Bölük, Zeynep Hasdal Çolakoğlu, Özlem Şendinç, Gökçehan Yazıcı, Ebru Şehit, Erol Karayılan, Gizem Kutluyıl, Okan Kağnıcı, Erhan Özdemir, Samet Kara ve Burhan Kurt rol alıyor. Oyun, 8-9 Şubat saat 20.00'de Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği koro binasında sahnelenecek.

Abdaliya adlı hayali bir ülkenin, Şabaniye kasabasında geçen oyunda, şehirdeki panayıra çalışmak için gitmek isteyen berber Şaban, Merzifon 1235 model bir eşek kiralar. Yolculuk sırasında aşırı sıcaktan bunalan Şaban biraz dinlenmek için durur ve eşeğin gölgesine oturur.

Oyunda, eşek sahibi Mestan'ın "Ben sana eşeği kiraladım, gölgesini değil" diyerek, gölge kirası istemesi sonucu çıkan tartışmaların mahkemeye intikal etmesi sonucu dava siyasi partilerin, cemaatlerin, derneklerin ve çeşitli güçlerin katıldığı, ülkenin eşekçiler ve gölgeciler olarak ikiye bölündüğü bir politik davaya dönüşmesi konu ediliyor.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Ankara Devlet Tiyatrosu Zeynel Işık Antalya Elazığ Yerel Haberler

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Canlı yayında 'Dilan Polat cezaevinde değil' sözlerine soruşturma başlatıldı

Canlı yayında "Dilan Polat cezaevinde değil" sözlerine soruşturma başlatıldı

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 6 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

title