Haberler

Edirne Ticaret Borsası Selanik Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na Katıldı

Edirne Ticaret Borsası üyeleri ve personeli Yunanistan'ın Selanik kentinde her yıl düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı.

Edirne Ticaret Borsası üyeleri ve personeli Yunanistan'ın Selanik kentinde her yıl düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı. Türkiye Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin'i makamında ziyaret eden heyet daha sonra tadilat halinde olan Atatürk'ün doğduğu evi gezdi.

Edirne Ticaret Borsası, üye ve personelden oluşan 20 kişilik ekipler Yunanistan'ın Selanik kentindeki Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı. Fuar alanında sergilenen ürün ve hayvanları inceleyen heyet, yeni geliştirilen ürün ve sistemler hakkında da bilgi aldılar.

YARDIMCI: YUNANİSTAN'DA FARKLI İŞ YATIRIMLARI VAR

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı, Selanik fuarına dört kez borsa olarak katıldıklarını belirterek, fuarda yeni teknolojik ürünleri incelediklerini ve Yunanistan'ın tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi toplama imkanı bulduklarını söyledi. Ekonomik kriz ile boğuşan Yunanistan'da bu yıl farklı iş yatırımları olduğunu gözlediklerini ifade eden Yardımcı, "Geçtiğimiz yıllara oran ile Yunanistan'dan üretici olarak katılımcının az olduğunu gözlemledik. Katılımcıların Yunanistan'ın komşu ülkelerinden oluşmasını ayrıca gözlemledik" dedi.

BAŞKONSOLOS BİLTEKİN'E ZİYARET

Fuarda yapılan incelemelerin ardından Mustafa Yardımcı Yardımcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nden Halil İnalcı, Cevdet Yaşa, Meclis Üyesi Hamdi Gaspar, Hukuk Danışmanı Hüseyin Sıragezen ve Basın Danışmanı Ümit Özel, Türkiye Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin'i makamında ziyaret etti. Biltekin'den bölge ile ilgili bilgi toplayan heyet daha sonra tadilat halindeki Atatürk'ün doğduğu evi gezdi.

Yardımcı, Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin'e Selimiye Camisi kabartmalı tabak, mis sabunu ve aynalı süpürgeden oluşan hediyeleri sundu. Daha sonra heyet, Başkonsolos Tuğrul Biltekin ile Atatürk Evi önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

(ORA)

11.02.2013 16: 45: 34

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Yardımcı Yunanistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title