Haberler

DÜBTAM Türk Akreditasyon Kurumundan Akredite Oldu

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBTAM) TÜRKAK'dan akredite oldu.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Dicle Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri koordinatörlüğü (DÜBAP), Diyarbakır Karacadağ Kalkınma Ajansı ve TÜBİTAK projeleri ile birlikte toplam bütçesi 15.000.000 liraya ulaşan ve Güney Doğu Anadolu'nun en büyük Araştırma Laboratuvarı olan Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBTAM) TÜRKAK'DAN akredite oldu.

Akredite olması münasebetiyle DÜBTAM binasında yapılan basın açıklamasına Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, DÜBTAM Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Ziyadanoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Hayalioğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayrettin Bahçıvancı, Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Abdulkadir Karavil, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Akbal, öğretim üyeleri ve DÜBTAM çalışanları katıldı.

DÜBTAM Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel, akredite olmaktan dolayı memnun olduklarını belirterek tüm analizleri yapabilecek seviye ve donanımda olduklarını, merkeze Irak, Cezayir, Afganistan'dan da akademik uzmanların geldiğini söyledi.

DÜBTAM'ın , bilim insanları ve araştırmacılar tarafından bir AR-GE birimine dönüşmesi ve üniversite, devlet kurumları ve endüstri sanayisinde çalışan araştırmacılar için merkez koordinasyon görevini üstlenmesi bu akreditasyon ile sağlanacaktır.. Bilimsel araştırma, eğitim ve ölçüm merkezi olan DÜBTAM, yerel endüstriler ve teknokent işbirliği içinde çalışarak, DÜ'nün ulusal ve uluslararası proje yönetim potansiyelini arttırması bekleniyor.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici de araştırma laboratuvarının akredite olmasının önemi üzerinde durdu. Akreditasyon be belgelenme vasfının günümüz dünyasındaki öneminin altını çizen Bilici,"Dicle Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Laboratuvarı hizmetinin, muayenenin, ürün, sistem veya personelin belirli bir standart veya teknik düzenlemeye uygun olduğunun yazılı olarak üçüncü taraf (bağımsız) bir kurum veya kuruluş tarafından belirlenmesi özellikle ihracat yapan firmalarla çalışmak açısından çok önemli. Bundan sonra da devam edecek akreditasyon çalışmaları için ilk adım atılmış oldu." dedi.

Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç da merkezin açılmasında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na ve bakanlara katkılarından dolayı teşekkür ederek, DÜBTAM'ın Avrupa düzeyinde bir merkez olduğunu, uluslararası düzeyde de akademik uzmanların merkezde çalışmak istediklerini söyledi.

Alanında uzman çalışanlarla, cihazlarla ve alınan projelerle, araştırmalarla DÜBTAM'ın adından söz ettirdiğini belirten Saraç, akreditasyonun önemine vurgu yaptı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Saraç, basın mensupları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile sohbet ettikten sonra Temel'le birlikte pasta keserek, DÜBTAM'ın akredite olmasını kutladılar.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Devlet Planlama Teşkilatı Ayşegül Jale Saraç Dicle Üniversitesi Diyarbakır Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title