Haberler

Dilovası Yahya Kaptan'ı Unutmadı

Dilovası Belediyesi, Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan’ın 94. ölüm yıl dönümü dolayısı ile anma programı düzenlendi.

Dilovası Belediyesi, Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan'ın 94. ölüm yıl dönümü dolayısı ile anma programı düzenlendi.

Dilovası Belediyesi ve Dilovası Kültür Mirasını Koruma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği programda Yahya Kaptan'ın Tavşancıl Akıncılar Mezarlığı'ndaki kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Tavşancıl Ticaret Meslek Lisesi'nin konferans salonunda devam eden programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, "Biz bugün Anadolu da özgürce yaşıyorsak, geçmişte bizim dedelerimizin kahramanca mücadeleleri sonucundadır" diyerek şunları ifade etti:

"Yahya Kaptan'ın ruhunu iyi anlamak lazım. 29 yaşındayken şehit oldu ve Yahya Kaptan'ın hayatını bir okuyun. O muhteşem hayatını kısacık ömrüne sığdırmış. Vatan için millet için onun ruhunu iyi anlayıp, idrak etmemiz ve yaşatmamız gerekiyor. Ben buradan yarının büyüklerine sesleniyorum çok okumaları gerekiyor ve hayatı çok iyi anlamaları gerekiyor. Geçmişte uğruna binlerce vatan evladının canını seve seve vermiş olduğu bu vatanın ne kadar önemli olduğunu iyi anlamamız ve iyi anlamaları gerekiyor. Son günlerde ülkemizde yeni yeni oyunlar oynanmak istiyor. Anadolu insanının kardeşlik iklimini bu kadar güzel yakalamış olduğu bu günlerde ülkemizde ceyran edilmeye çalışılan oyunlara karşı uyanık olmak gerekiyor. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve bu cennet vatanda huzur içinde bizlere yaşamayı nasip etsin. Yahya Kaptan'a ve Yahya Kaptan gibi geçmişte bu ülke için canını feda eden tüm şehit kahramanlarımızı saygı ile anıyorum Allah rahmet eylesin."

Eski Bekirpaşa Belediye Başkanı ve Tarih Öğretmeni Abdullah Köktürk, Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan'ın yaşamını anlatan bir konferans verdi. Köktürk, Yahya Kaptan'ın kısa ömrü boyunca, hayatını serüvene çeviren bir cesarete sahip olduğunu, henüz 29 yaşında iken hayata gözlerini yumduğunda, isminin zamana asılı kaldığını belirterek belirterek, Yahya Kaptanın doğumundan şehit oluşuna kadar olan bölümü dinleyenlerine anlattı. Konferansta, Yahya Kaptan'ın Gebze'de Kuva-yı Milliye'yi oluşturarak komutanlığını üstlendiği belirtilerek, sadece İstanbul'un Anadolu'ya geçişinin Tavşancıldaki kontrolünü, sevkiyatını yapmaya yardımcı olmadığı, Darıca ve Gündoğdu'daki Rum, Akmeşe ve Bahçecik'deki Ermeni çetelerinin saldırılarına karşı bölge insanını korumayla ilgili çok büyük görevler üstlendiği belirtildi.

Yahya Kaptan'ın 94. ölüm yıldönümü dolayısı ile düzenlenen anma programa, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Uyar, Halk Eğitim Müdürü Ali Başoğlu, Tavşancıl Mahallesi Muhtarı ve Dilovası Kültür Mirasını Koruma Derneğini Başkanı Hatice Tuzcu, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe sakinlerinin yoğun katılımı vardı. Program sonunda Yahya Kaptan'ı anma töreninde konferans veren Eski Bekirpaşa Belediye Başkanı ve Tarih Öğretmeni Abdullah Köktürk'e, Kaymakam Hulisi Şahin, Belediye Başkanı Cemil Yaman ve Tavşancıl Mahallesi Muhtarı Hatice Tuzcu bilgilendirmelerinden ve katılımından dolayı hediye takdim ettiler. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Köktürk Cemil Yaman Tavşancıl Dilovası Yerel Haberler

title