Haberler

Dershanecilerden, Bakanlık Yetkililerine Protesto!

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı, Şanlıurfa'da bölgedeki dershanecilerle istişare amaçlı düzenlenen toplantıda alkışlar ve protesto sesleri yükseldi.

Şanlıurfa'ya gelen Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, bölge illerinden davet ettikleri dershane temsilcileri ile istişare toplantısı düzenledi. Şanlıurfa Milli Eğitim Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Bakanlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Kilis, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya'nın aralarında olduğu 12 ilden dershane temsilcileri de geldi. 'Özel Dershaneler ve Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezleri ile İstişare Toplantısı' başlığıyla başlayan toplantıda ilk etapta 'Dershanelerin özel okula dönüşümü kapsamında öneri ve görüşleriniz nedir?' başlıklı anket dağıtılırken, bazı dershanecilerin yakalarındaki siyah kurdelalar dikkat çekti. Anketi doldurmayarak ilk tepkiyi gösteren siyah kurdelalı dershaneciler, Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz'ın toplantıya başlamak için gazetecilerin dışarı çıkmasını istemesine de tepki gösterdi. Bunun üzerine Müsteşar Yardımcısı Yılmaz, "Dönüşümle ilgili önerilerinizi söylemeniz halinde basın burada bulunabilir" teklifine yine tepki geldi.

'ÇAPULCU DEĞİLİZ'
Müsteşar Yardımcısı Yılmaz, dershanecilerden öneri istedi. Aralarında Final, Sınav, Güvender, Merkez, Fem ve Anafen'in de olduğu bazı dershane temsilcileri dershanelerin kapatılmaması yönünde öneride bulundu. Peş peşe öneri ve soru yağmuruna tutulan Bakanlık yetkilileri, dershanecilerin sorusunu yanıtlamayarak not almakla yetindi. Bunun üzerine bazı dershane temsilcileri, "Biz bir sürü soru sorduk ancak hiçbir cevap alamıyoruz. Hem kapatma ile ilgili kararınızı vermişsiniz. Biz çapulcu değiliz." diyerek salonu terk etti. Geriye kalan dershane yetkilileri ile toplantı devam etti.

'DERSHANELER OKULLARIN RAKİBİ DEĞİL'
Toplantıyı terk eden dershaneciler adına Kahramanmaraş Final Dershaneleri Kurucusu İbrahim Gülsu bir basın açıklaması yaptı. Gülsu, birçok ilden dershanecilerin işini bırakıp bu toplantıya geldiğini kaydederek, bu toplantıya zaman ayırmayı anlamsız bulduklarını söyledi. İstişare toplantısının devlet ciddiyeti taşımadığını iddia eden Gülsu, şöyle konuştu: "Öneri istenmesine rağmen birçok arkadaşımız dertlerini ve sorularını ifade etti. Biz dershanelerin kapatılmasını istemiyoruz, kabul etmiyoruz. Ayrıca, kapatma sözcüğünün kullanılmasını çok yadırgıyorum. Kapatma kavramının arkasında bir dayatma vardır, bir zorbalık vardır. Bunun insan hakları ile alakası yoktur. Siz hazırlık yapmadan pazardan malzemesi alınmayan bir yemeğin tanıtımını yapmanın ne kadar mantık dışı olduğunu söylemek isterim. Biz sonuç itibari ile dershanelerin ne kadar gerekli olduğunu burada uzun uzadıya ifade etmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu, ciddi bir zaman kaybıdır. Aklı selim herkes biliyor ki dershaneler hiçbir zaman okulların rakibi olmamış, olmayacaktır. Bir konuda eksiği varsa okulda alamadığı dersleri bazı kurumlardan destek almak durumundadır. Bu desteği velinin, çocuğun elinden almaya hiç kimsenin anayasal hakkı yoktur. Bu nedenle biz kapatmaya da dönüştürmeye de ve bu kelimenin kullanılmasına da karşıyız."

Dershane temsilcileri yaptıkları açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağılırken, Bakanlık yetkilileri ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu arada salonu terk ederek protesto açıklaması yapan dershane temsilcilerinin çoğunun, Gülen Hareketi'ne bağlı dershanelerin yetkilileri olduğu belirtildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Zübeyir Yılmaz Kahramanmaraş Şanlıurfa Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title