Haberler

"Eşimin yarısını 3 gün sonra buldum" diyen depremzede her şeyi 18 gün sonra hatırladı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Hatay'ın Antakya ilçesi Turunçlu Mahallesi'nde 4 katlı müstakil binanın en son katında oturan Ahmet Arslan (55), çöken binanın enkazında ailesi ile birlikte kaldı. Enkazdan yaralı olarak çıkan ve kafasına darbe alan Arslan (55) depremde kaybettiği eşi Ayten (50) ile 14 yaşındaki çocuğu Melina'yı gömdüğünü 18 gün sonra hatırladı.

"EŞİMİN VÜCUDUNUN YARISINI SONRA ÇIKARDIM"

11 yaşındaki engelli kızı ile yerleştirildiği konteynerde hayatını sürdürmeye başlayan Arslan, yaşadıklarını anlattı. Baba Ahmet Arslan, "Depremde benim hanım çocuğu dışarı çıkartmıştı, bir tane yatalak çocuğum vardı işte onu da al dedi. Ben de onu taşıdım, bir baktım 4. kattan aşağı çöktük. Hanımın yarısı hep kopmuştu zaten. 3 gün sonra diğer yarısını buldum. Çocuğumu da 3 gün sonra ancak bulabildim. Hepsi dağılmıştı zaten. Herkes birini kucaklamış gidiyordu. Ancak onları görebildim, sonra gittim gömdüm" dedi.

Depremden geriye acı hikayeler kaldı: Defnettiği eşi ve çocuğunu 18 gün sonra hatırladı

"EŞİM DE 35 YILLIK EMEĞİMİZ DE GİTTİ"

3-4 gün sonra başkalarına yardım etmeye gittiğini dile getiren Arslan, "Dedim buradakiler zaten öldü. Her şey bir dakikada oldu. Yatıyordum ben. Beni hanım uyandırdı balkondan ama zaten üstüne düştü benim çocuğum, hanımım hepsi öldü. Ben yurt dışında çalışıyordum sonra burada çalışmaya başladım. Eşimiz de gitti 35 yıllık emeğimiz de gitti. Şimdi evsiz barksız kaldık. Sonra biz kendimizi burada konteyner kentte bulduk. Bir çocuğu kurtardık bileği demire takılmıştı sonra AFAD geldi kesici alet ile demiri keserek çocuğu kurtardık" ifadelerini kullandı.

Depremden geriye acı hikayeler kaldı: Defnettiği eşi ve çocuğunu 18 gün sonra hatırladı

"18 GÜN SONRA HATIRLADIM"

İlk anda kimsenin kimseye yardım edemediğine değinen Arslan, "Herkesin cenazesi vardı. Çocuğumu ve eşimi gömdüğümü 18 gün sonra hatırladım. Benim de hafızam kaybolmuştu. Ben de enkazdan çıktım 8 dikiş kafamda var. Ondan sonra psikolojik tedavi gördüm, soğulsunlar buradaki insanlar yardımcı oldu" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Arslan Hatay Baba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title