Haberler

Türkiye'nin ilk yerli jeti HÜRJET motorunu çalıştırdı! Tarihi anlarda mühendisler büyük sevinç yaşadı

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk yerli ve milli jet uçağı olacak HÜRJET ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in motorunu çalıştırdığını belirterek, "Artık sıra uçuşta" ifadelerini kullandı. Motorun çalıştırılması sırasında mühendisler büyük bir sevinç yaşadı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 2017 yılında kendi öz kaynakları ile başlattığı HÜRJET Jet Eğitim Uçağı projesinde önemli bir aşamayı daha atlattı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, HÜRJET ile ilgili son gelişmeyi sosyal medyadan duyurdu.

"MOTORU ÇALIŞTIRDI, ARTIK SIRA UÇUŞTA"

Demir, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde, Türk savunma sanayisi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. HÜRJET motorunu çalıştırdı. Artık sıra uçuşta." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ilk yerli jeti Hürjet motor çalıştırdı! Tarihi anlarda mühendisler gözyaşına boğuldu

TARİHİ ANLAR KAYDA GEÇTİ

HÜRJET motorunu çalıştırmak için hazırlanırken tüm çalışanlar heyecanla bekledi. Daha sonra ise uçağın motorunun çalıştırılması ile sevinç yaşandı. O anlarda çalışanlar birbirlerini tebrik ederek, mutluluklarını paylaştılar.

Türkiye'nin ilk yerli jeti HÜRJET motorunu çalıştırdı! Tarihi anlarda mühendisler büyük sevinç yaşadı

"18 MART'TA UÇACAK"

Öte yandan; HÜRJET Nisan 2018'de kavramsal tasarım aktiviteleri, Temmuz 2019'da ön tasarım faaliyetleri, Şubat 2021'de kritik tasarım faaliyetleri başarıyla sonuçlandırıldı, tasarım döngülerinin sonuçlanmasıyla üretim faaliyetlerine geçildi. Yaklaşık 8 bin parçadan oluşan HÜRJET için parça üretimlerine Ocak 2021'de başlandı. Uçağın ilk uçuşunu ise 18 Mart 2023'te yapması planlanıyor.

Türkiye'nin ilk yerli jeti Hürjet motor çalıştırdı! Tarihi anlarda mühendisler gözyaşına boğuldu

MALEZYA'DAKİ İHALEYE HÜRJET İLE TEKLİF VERİLDİ

HÜRJET için Ocak 2022'de Savunma Sanayii İcra Komitesinde seri üretim kararı alındı. İlk aşamada Hava Kuvvetleri'ne 16 HÜRJET teslim edilecek. Malezya'daki 18 uçaklık hafif taarruz uçağı ihalesine de HÜRJET ile teklif verildi.

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Demir Türkiye Yerel Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (43)

Osman Tokgonul:

Yahu biz bunu 28 ocak 1925 te yaptık . Bu kadar hoplayıp zıplamanın anlamı ne ? İyi hadi bakalım , hayırlı uğurlu olsun .

88
255
yanıtYanıtla
Kuman:

Zihniyetin bu işte! Yaptık da hani neredeeee! İnönünüz bizi ABD li Yahudilere sattı kendimize gelebilmek için 80 sene bekledik. Şimdide günümüzdeki onların çocukları olarak sizler ağa babanızın yediği haltları temizleyenlere dil uzatmayı marifet zannediyorsun

yanıt89
yanıt12
Fatih :

nerde la 100 senedir o zaman

yanıt71
yanıt8
Osman Tokgonul:

Fatih sen hakikaten cahili cühela imişsin be arkadaş . Oğlum o yazını yazmadan önce google emmine bir sorsaydın doğru mu diye .... Hadi la . Hadi işine . At gözlüklü kişiler

yanıt13
yanıt56
Osman Tokgonul:

Kuman sen bilgi zehirlenmesi yaşıyorsun olum. Bir doktora görünsen iyi olur . Hadi Rahmetli İnönü'nün Sovyetler birliğine eğilimi vardı desen inanırdım da sen nasıl ABD ile bağdaştırıyorsun onu anlamadım . Bu kadar mı gözünüz karartılmış, bire cahil

yanıt5
yanıt44
Arda Yıldız:

evet yapacaktık Chp zihniyeti kapattı sağolsun

yanıt47
yanıt5
Bora Özkan:

siz kimsiniz? O zamanda Türkiye yaptı Şimdide Türkiye yaptı. Artık milleti bölmeyin.

yanıt18
yanıt6
Kuman:

Osman! Belki aydınlanırsın ki sanmam;İsmet İnönü'nün tek parti yönetimi1948'de Marshall yardımı planını imzaladı. Marshall Planı, yardımı ile ekonomimiz Amerikalılarca belirlenmesi sonucunda, Truman Doktrini ile gelen yardımlar Türkiye'nin dışa finas yönünden bağımlı edildi. Sen uyu

yanıt21
yanıt3
Hsn:

osmanı kendi haline bırakın onun zihniyeti;hükümet dünyanın en iyi işini yapsada alkışlayacak değiliz diyenlerin zihniyeti.o yüzden yormayın kendinizi

yanıt20
yanıt4
idris Demirci:

Serceden başka kuş tanımayanlar anlayamazlar. Hep inkar hep inkar. Bir de olaya olumlu bakalım takdir edelim. Herkes bardak boş derse bardak dolmaz. Biraz ben biraz sen biraz başkası derken bardak dolar. Herkes bardak boş derse bardak dolmaz.

125
23
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title