Haberler

Çocuklar Oyun Sokaklarına Kavuştu

Çankaya Belediyesi, Av.

Çankaya Belediyesi, Av. Özdemir Özok Sokak'ta bir oyun sokağı daha hizmete açtı.

Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışı ile Çankaya halkının yaşadıkları mekanlarda özgürce ve trafik tehlikesinden uzak dolaşımını sağlayacak projeleri bir bir hayata geçiren Çankaya Belediyesi, geleceğin sahipleri çocukları sevindirmeyi sürdürüyor. Türkocağı Caddesi Av. Özdemir Özok Sokak'ta gerçekleştirilen oyun sokağı açılışına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar'ın da katıldığı törende, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Çankaya Belediyesi Başkanvekilleri ve Başkan Yardımcıları ile Belediye Meclis Üyeleri hazır bulundular.

"HUKUK GÜCÜNÜ HALKTAN ALIR"

Daha önce Türkiye Barolar Birliği eski Başkanı Av. Özdemir Özok'un adının verildiği ve yapılan düzenlemelerle çocukların kahkahalarıyla şenlenecek olan sokakta söz alan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Özdemir Özok gibi Atatürkçü ve Cumhuriyetçi kişiliği, hem düşüncesiyle hem mücadelesiyle varlığının unutulmayacağı değerli bir insanın adının bu sokakta yaşatmaktan ve geleceğin mimarı çocuklara oyun sokağı olarak armağan etmekten kıvanç duyduğunu söyledi. Tanık, "Özok gibi değerlere daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde yaşıyoruz. Kendisini hukukun üstünlüğünü savunan ve bu anlamda mücadele eden yapısından dolayı burada yad ediyoruz. Hukuk hiçbir bireyin vazgeçemeyeceği toplumsal bir kavramdır. İnsandan ve halktan gücünü alan hukukun, eşit ve adil işlemesi için devleti tekleştirmeye yönelik akımlar karşısında ve güçler ayrılığının arkasında durmalıyız" şeklinde konuştu.

Türkiye'de ilk olarak Çankaya Belediyesi'nce uygulamaya konan oyun sokaklarının çoğalmasına önem verdiklerini dile getiren Tanık, "İlçe Belediyesi olarak yetkilerimizin sınırlı olması ve ne yazık ki kolay kolay işbirliği kuramayacağımız Büyükşehir Belediyesi'nin engellemelerine ek olarak,

politik kirliliklerin ve devlet örgütlenmesinin eksikliklerinin yarattığı olumsuzlukları, önemli ölçüde fiziki düzenlemelerle gidermeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın trafik tehlikesinden uzak, evlerine yakın yerlerde güven içinde oynayabilecekleri mekanları ne kadar çoğaltabilirsek onların toplumsallaşmalarını da o denli sağlamış oluruz" dedi.

ÇANKAYA BELEDİYESİ VEFA GÖSTERDİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar, Özok ile halef selef ilişkisinin dışında ağabey kardeş yakınlığının ve örnek alınacak bir insan olduğunu belirterek, Çankaya Belediyesi'ne böylesine değerli bir insanın adını yaşatma çabalarından, gösterdiği vefadan ve saygısından dolayı teşekkür etti. Kendi çocukluk dönemlerinin çok şanslı bir dönem olduğunu şimdiki çocukların evlere hapsolduğunu belirtenCoşar, bu tür sokakları hayata geçirmesi ve çocuklara önem veren yönüyle de Çankaya Belediyesi'ne teşekkür etti.

Çocukların günümüz şartlarında sokaklarda oynama şansının kalmadığının altını çizen CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, "Biz çocuklarımızı evde büyüttük. Baba ve bir öğretmen olarak oyun sokaklarının varlığını önemsiyor ve çoğalmasının önemli bir hizmet olduğunu ayrıca kentlerimizde bu tür sokakların çoğalmasının bir arada oynayarak büyüyen çocuklarımızın sağlıklı bir nesil olarak yetişmesinde önemli bir rolü olacağını düşünüyorum" dedi.

Çankaya Belediyesi, eş zamanlı olarak Türkocağı Caddesi Av. Özdemir Özok Sokak, Dikmen Sokullu Turna Sokak, Gökkuşağı Mahallesi 1201 ve 1202 sokaklar olmak üzere 4 oyun sokağının açılışını gerçekleştirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Özdemir Özok Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title