Haberler

CHP Tunceli İl Teşkilatında Hes Onayı Çatlağı

Tunceli’de 8 CHP’li ve 1 AK Parti’linin onayıyla regülatör ve HES projesine imar için onay verilmesine tepki gösterildi.

Tunceli'de 8 CHP'li ve 1 AK Parti'linin onayıyla regülatör ve HES projesine imar için onay verilmesine tepki gösterildi.

Tunceli, Erzincan ve Erzurum arasındaki Karasu Nehri üzerinde yapımı planlanan Armağan Regülatörü ve HES projesi için ilgili şirket Tunceli İl Genel Meclisi'ne imar planı onayında bulundu. Tunceli İl Genel Meclisi önce oy birliğiyle imar planı onayını reddetti. Valiliğin ret gerekçelerini yetersiz ve siyasi bulması üzerine tekrar İl Genel Meclis gündemine alınan imar planı onayı için 8 CHP'li ve 1 AK Parti'li üye kabul yönünde oy kullanınca ilgili şirkete imar planı onayı verilmiş oldu. Bu gelişme başta İl Genel Meclisi'nin diğer üyeleri olmak üzere kentte büyük tepkilere yol açtı.

Tepkilerin ardından CHP İl Başkanlığı'nda açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yerlikaya, Munzur ve Pülümür vadilerinde yapılacak diğer baraj ve HES projelerine karşı olduklarını, bahsi geçen projeyi ise, çevreye zarar vermeyeceği için onayladıklarını belirterek, "Biz Tuncelililer olarak doğru olanı yapmaya hazırız yanlış olanın da karşısında dururuz. Bu anlamda hem devlet yetkililerine hem de AK Parti'lilere şu çağrıda bulunuyorum. Bence biz bu projeye onay vermekle devlet yetkililerine de şunu söylemiş olduk. Doğru olanı yaparız ama yanlışın karşısındayız. Bu saatten sonra ne Pülümür ne Munzur ne Mercan ne de bir başka vadimize su tutularak, baraj haline getirilerek; yerleşim yerleri su altında bırakılarak ibadet ve ziyaret yerlerimiz su altında bırakılarak yapılacak projelerin karşısında biz olacağız" dedi.

CHP İL BAŞKANINDAN TEPKİ

CHP'li üyelerin tamamına yakınının imar planına onay yönünde oy vermesine tepki gösteren CHP İl Başkanı Kemal Bozkurt da il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Yapılanan kabul edilemez olduğunu ve konunun genel merkeze taşındığını dile getiren İl Başkanı Kemal Bozkurt, "Bizler hem parti olarak hem de ben CHP İl Başkanı olarak baraj, HES ve maden projelerine karşıyız. Bizim parti olarak bu konudaki politikamız belli iken partili il genel meclis üyelerinin bu yönde oy kullanmış olmasını kabul edemeyiz. Konuyla ilgili genel merkezle görüşmelerimiz sürüyor. Muhtemelen olumlu oy veren meclis üyeleri ihraç talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilecekler" diye konuştu.

Konuyla ilgili ildeki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan ve imar planı onayına red yönünde oy veren İl Genel Meclis üyesi Derman Tekin Tarancı, "CHP il başkanının olumlu oy kullanan üyeleri partiden ihraç edecekleri yönünde açıklaması var. Beklentimiz bunun sözde kalmaması ve bu ihracın gerçekleşmesidir" şeklinde konuştu.

CHP Genel Merkezi'nin görüşleri doğrultusunda Tunceli İl Genel Meclisi'ndeki 8 CHP'li üyenin olumlu oy kullandıkları gerekçesiyle partiden ihraç edilmesi bekleniyor. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Erzurum Pülümür Karasu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title