Haberler

CHP'li Yüksel, Dolu Felaketinin Yaşandığı Peşrefli'yi Ziyaret Etti

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Alaattin Yüksel, geçtiğimiz günlerde Tire’nin Peşrefli Mahallesi’nde (Köyünde) meydana gelen dolu felaketi sonrası ürünlerinin tamamını kaybeden çiftçileri ziyaret etti.

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Alaattin Yüksel, geçtiğimiz günlerde Tire'nin Peşrefli Mahallesi'nde (Köyünde) meydana gelen dolu felaketi sonrası ürünlerinin tamamını kaybeden çiftçileri ziyaret etti. Vatandaşların sorunların dinleyen ve tarlaları gezen Yüksel, "Çiftçi perişan. Ürünün yüzde 100 gitmiş. Hükümet çiftçiye yardım etmek için daha ne olmasını bekliyor? Hükümet üreticiye adeta destek vermemek için bir kanun çıkarmış. Bunun biran önce değişmesi gerekiyor. Çiftçinin zararını devlet karşılamalı" dedi.

Her fırsatta çiftçinin, köylünün yanında olan ve onların sorunlarıyla yakından ilgilenen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, geçtiğimiz günlerde Tire'nin Peşrefli Mahallesi'nde yağan dolu sonrası tarladaki ürünlerinin tamamı zarar gören çiftçileri ziyaret etti. CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan'ın hazır bunduğu ziyarette Yüksel, Peşrefli Mahallesi Muhtarı Mustafa Yiğit'ten yaşananlar ve meydana gelen zararla ilgili bilgi aldı.

Vatandaşlar, devletin kendilerine el uzatmasını isteyerek, "Burada şimdiye kadar görülmemiş biçimde dolu yağdı. Köyümüzden geçen dere taştı ve tarlalarımızı sel götürdü. Dolu o kadar şiddetliydi ki tarlada toplanmayı bekleyen fasulye 27 yerinden darbe-zarar gördü. Tarladaki karpuz, kavun, domates, buğday, mısır'ın tamamı gitti. Ağaçtaki zeytin de gitti. Kimsenin sigortası yok. Devletin bize yardım etmesini istiyoruz ama ne giden ver ne gelen. Kimse bize sahip çıkmıyor" dedi.

CHPli vekil Yüksel, geçtiğimiz günlerde Kemalpaşa'da da benzer bir felaketin yaşandığını hatırlatarak, "Tarladaki ürünün yüzde 100'ü gitse de sadece borçlar ertelenebiliyor. Kanunda afet bölgesi ilan etmenin şartları var. Devlet 'sigorta yoksa yardım edemeyiz' diyor. İkincisi afet bölgesi ilan edilmesi durumunda ise tüm tarımsal varlığının yüzde 40'ını kaybetme şartı aranıyor. Ancak bu olursa devlet size yardım ediyor. Zaten hükümet yardım etmemek için bu kanunu çıkardı! Devletin asıl çiftçiye destek vermesi gerekiyor. Bizde maalesef tam tersi oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile konuştum, kendisi, 'destek olmak istiyoruz ama kanunlar bizi sınırlandırıyor. Ancak Peşrefli ile ilgili yapılması gerekeni yasalar çerçevesinde yaparız' dedi. Bizler sizin yanınızdayız" diye konuştu.

CHP'li Yüksel, mevcut kanunda bazı değişiklikler yapılması gerektiğini belirterek, "Devlet meydana gelen zarar sonrası sadece Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi'nden alınan borçları erteleniyor. Peki çiftçi başka bankadan kredi çektiyse ne olacak? Bunun bütünü kapsaması gerekiyor. Ayrıca üreticinin mazot, ilaç borcu da oluyor. Bunlarla ilgili de düzenleme yapılması şart. Senin ne kadar ürünün zarar gördüyse devlet seni o oranda desteklemeli. Yasa, tarladaki ürünü zarar görüp ancak borcu olmayanları cezalandırılıyor. Onlarla ilgili bir şey yok. Bu ülke üretmezse gelişemez. Buranın afet bölgesi ilan edilmesi için daha ne olması gerekiyor? Tarladaki ürünün yüzde 100'ü gitmiş. Hala gelmiş, 'mal varlığının yüzde 40'ı zarar görmesi lazım' deniyor. Bunun acilen değişmesi gerekiyor" dedi. Yüksel, bu konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi vermeye hazırlandığını sözlerine ekledi.

CHP'li Yüksel daha sonra tarlaları gezerek, meydana gelen felaketi yerinde inceledi. Milletvekili Yüksel, "Felaketin boyutları çok büyük. Hükümet çiftçilere yardım etmek için daha ne olmasını bekliyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaattin Yüksel Mehmet Yüksel İzmir Tire Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title