Haberler

CHP'li Vekillerden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Övgü

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Bülent Baratalı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'deki Diğer Büyük Belediyelerin Aksine Mali Yönden Çok İyi İdare Edildiğini Söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Vadesi Geçmiş Borç Miktarının Sıfır Olduğunu Dile Getiren Baratalı, "İzmir'de Yerel Yönetim Planlama Yaparken, Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkını Kolluyor, Kamunun Hakkını ...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu üyesi Bülent Baratalı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'deki diğer büyük belediyelerin aksine mali yönden çok iyi idare edildiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vadesi geçmiş borç miktarının sıfır olduğunu dile getiren Baratalı, “İzmir'de yerel yönetim planlama yaparken, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kolluyor, kamunun hakkını kolluyor, İzmir'deki insanları onların geleceğini kolluyor. Avrupa'da libor artı sıfır faizle kredi görülmüş bir şey değil. Bu da gösteriyor ki İzmir Büyükşehir Belediyesi iyi yönetiliyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 2004 yılında çıkan 5216 sayılı yasayla Büyükşehir sınırlarının 5 misli büyümesi ve beraberinde sorunların da 5'e katlanmasına karşın, elbirliğiyle adaptasyon sürecinin atlatıldığını ve hizmetlerin hızla gerçekleştirilmeye başlandığını söyledi. Yakında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde üç yılı dolduracağını dile getiren Başkan Kocaoğlu, bu sürede Türkiye'de alanında ciddi olarak hazırlanmış tek program olan Stratejik Plan ve ardından, Nazım İmar Planı ve Su Kaynakları Master Planı'nın ortaya konarak İzmir'in yol haritasının belirlendiğini vurguladı. Kocaoğlu şöyle devam etti: “Kentin bütün eksikliklerini, bütün yapılması gerekenleri, öncelik sırasına koyduk. Hiçbir bölgeyi, hiçbir insanı ayırmadan, adil davranarak yolumuza devam ediyoruz”

Başkan Aziz Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borç ve ödeme dengeleri açısından da çok sağlıklı bir yapıya kavuştuğunu vurguladığı konuşmasında, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bütün bankalar açısından ulusal ve uluslararası alanda kredibilitesi en yüksek belediye oldu. Uzun süredir ilk defa Avrupa Yatırım Bankası ile bir kredi sözleşmesi imzaladık. 150 Milyon Euro'luk krediyi libor artı sıfır faizle alıyoruz. Uzun süredir Türkiye'de ilk defa bu koşullarda kredi sözleşmesi yapılıyor. Bu da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mali anlamda ne kadar güvenilir ve istikrarlı bir yapıya kavuştuğunu gösteriyor. Yaptığımız ihaleler geçen dönemlerdeki ihalelere göre üçte bir oranında daha ucuz. Yani aynı miktardaki parayla üç kat daha fazla hizmet verebiliyoruz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu'nda görev yapması nedeniyle belediyelerin mali yapılarını yakından takip ettiğini belirttiği konuşmasında şu görüşleri dile getirdi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'deki diğer büyük belediyelerin aksine mali yönden çok iyi idare ediliyor. Diğer belediyeler borç batağındayken, bakıyorsunuz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vadesi geçmiş borç miktarı sıfır. Bir yerel yönetimden başka ne beklenir ki. İzmir'de yerel yönetim planlama yaparken, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kolluyor, kamunun hakkını kolluyor, İzmir'deki insanları, onların geleceğini kolluyor. Avrupa'da bile libor artı sıfır faizle kredi görülmüş bir şey değil. Bu da gösteriyor ki İzmir Büyükşehir Belediyesi iyi yönetiliyor"

(YK)

21.05.2007 16:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye teröristana izin vermeyecek, harekete geçmekten çekinmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye teröristana izin vermeyecek, harekete geçmekten çekinmeyiz

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Adliye odasına astığı silahlarla poz vermişti! Hakim Oktay Tabur'un görevine son verildi

Adliye odasına astığı silahlarla poz vermişti! Hakim Oktay Tabur'un görevine son verildi

İnsanları böyle kandırıyordu! Son numarası işe yaramayınca foyası ortaya çıktı

İnsanları böyle kandırıyordu! Son numarası işe yaramayınca foyası ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title