Haberler

CHP'li Perçin, Dershane Konusunu Değerlendirdi

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, 'dershanelerin kapatılması' konusunda açıklamalarda bulundu.
Uzunca bir süredir sıcak bir gündem oluşturan dershanelerin kapatılması konusunda değerlendirmelerde bulunan CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet...

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, 'dershanelerin kapatılması' konusunda açıklamalarda bulundu.

Uzunca bir süredir sıcak bir gündem oluşturan dershanelerin kapatılması konusunda değerlendirmelerde bulunan CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, "Gelişmiş ülkelerde dahi dershane ve özel ders gibi destek eğitimleri var. ABD, Japonya, Almanya, İngiltere, Fransa bunlardan bazıları. Dershanelerin kapatılması düşüncesi hiç de masum değil düşüncesindeyim. Eğitimci ve eski bir dershaneci olarak kaygım tamamen çocuklar üzerinden güdülen siyasi kavgadır. Okullardaki eğitim sisteminin ne hale getirildiği sır değil. Eğitim kısırlaştırılarak alt üst edilmişken, çocuklar okullardan alamadıkları eğitimi nereden alacaklar. Devlet öncelikle asıl ödevi olan eğitimde fırsat eşitliğini sağlamalı. Hayatı tek bir sınava bağlı olan öğrencilerimizin, kendilerini bir adım daha ileriye taşıyacak dershane desteğinin elinden alınması, asıl olarak devletin üstlenmesi gereken mali yükümlülükten çocuklarının geleceği için zerre kaçınmayan velileri de çocuklarının başarıları konusunda çıkmaza sokacaktır" diye konuştu.

Dershanelerin kapatılmasının ekonomiye, aile hayatına, öğrencilerin eğitim hakkına darbe vuracağını savunan Perçin, dershanelerin Türkiye genelinde 100 bin kişilik istihdam ve 2 milyarlık sektör oluşturduğunu, Ankara'daki AÖF, KPSS, yabancı dil dershaneleri hariç 500'e yakın dershanenin 170'e yakınının ve 30 etüt merkezinin Çankaya'da olduğunu ve 5 bin civarında öğretmen ve idari personelin bu dershanelerde istihdam edildiği bilgisini verdi.

Daha geçen yıl dayatmayla uygulanan 4+4+4 eğitim formülünün acı sonuçlarını sindirememişken, dershanelerin kapatılmasıyla da açılacak yarayı telafi etmenin yıllar alacağını söyleyen Perçin, "Dershane öğretmenlerinin okullarda istihdam edileceği iddiasının koca bir yalan. Atama bekleyen 300 bine yakın öğretmen varken siz dershane öğretmenlerine nerelerde istihdam sağlayacaksınız" dedi.

Perçin, dershanelerin öğrenciler için aynı zamanda sosyal ortamlar olduğunu, hedefleri olan öğrencilerin, kararsız öğrenciler için yol gösterici ve sıcak ilişkilerin kurulmasını sağlayan yerler olduğunu sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Perçin Almanya Japonya Çankaya Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title