Haberler

Cezaevleri İnceleme Alt Komisyonu Çalışıyor

Ceza Evleri İnceleme Alt Komisyonu incelemelerine Gaziantep ile devam etti.

Ceza Evleri İnceleme Alt Komisyonu incelemelerine Gaziantep ile devam etti.

Türkiye Büyük Millet Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan "Cezaevleri İnceleme Alt Komisyonu" çalışmalarına büyük bir titizlikle devam ediyor. Komisyon kurulduğu günden bugüne kadar birçok cezaevinde incelemelerde bulunuldu. Cezaevleri İnceleme Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve AK Parti Mardin Milletvekili

Abdurrahim Akdağ'dan oluşan komisyon, Gaziantep Askeri Ceza Evi ve E Tipi Cezaevi'nde incelemelerde bulundular. AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, cezaevlerindeki izlenimlerini şöyle açıkladı: "Eskiye göre cezaevlerinde fiziki şartlar çok iyi. İdare ile mahkumlar arasında problem yok. İşkence ve kötü muamele ceza evlerinde artık kesinlikle tarihe karışmıştır diyebiliriz. Gözlemlediğimiz tek problem mahkum sayısının fazla olmasıydı."

Dal, mahkum sayısının fazlala olduğunu belirterek, "Adalet Bakanlığının tutukluluk sürelerinin azaltılması ile ilgili çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca yeni yapılacak olan ve daha modern cezaevlerinin de bu problemin giderilmesi için katkı sağlayacaktır" dedi.

Cezaevleri ile ilgili sıkıntıları olan mahkum ya da mahkum yakınlarının İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na dilekçe ile başvurmaları halinde sıkıntılarının giderilmesi ile ilgili çalışmaların hemen yapıldığını dile getiren Dal, "Amacımız hiç kimsenin cezaevlerine girmemesidir. Ama bir şekilde giren vatandaşlarımızın da oralarda insan gibi yaşamalarını sağlamaktır" diye konuştu. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Salih Dal Gaziantep Ak Parti Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title