Haberler

ÇEP Ticaret Meslek Lisesinde İletişim Günleri Etkinleri

Güncelleme:

ÇEP Ticaret Meslek Lisesi'nde geleneksel olarak düzenlenen İletişim Günleri etkinlikleri gerçekleştirildi.

ÇEP Ticaret Meslek Lisesi'nde geleneksel olarak düzenlenen İletişim Günleri etkinlikleri gerçekleştirildi.

İki oturum şeklinde yapılan etkinliğin ilk bölümünde Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri ve Bilişim Teknolojileri alanlarıyla ilgili, "Halkla ilişkiler faaliyetlerinde bilişim teknolojilerinin önemi" konulu panel gerçekleştirildi.

Karataş Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Cihan Yavuz moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mümine Kaya, Hilton Pazarlama Satış Koordinatörü Cemile Arıkoğlu ve Bilge Adam Web Tasarım Uzmanı Ahmet Yasin Ak panelist olarak katıldı.

Öğleden sonra gerçekleştirilen "Görsel ve Yazılı Medyada Habercilik ve Yeni Medya" konulu panelde ise TRT Eğitim Daire Başkanı Yeni Medya Koordinatörü Tuncay Yürekli, Akdeniz Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Evsen, Anadolu Ajansı Baş Muhabiri Tevfik Işık, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Murat Kibritoğlu panelist olarak yer alırken, panelin moderatörlüğünü Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Yardımcı Doç. Dr. Murat Ertan Doğan yaptı.

Etkinliğe, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mustafa Yıldızhan, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaplan, Seyhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ataş, Çukurova İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Koca, TRT Bölge Müdürü Halil Kahveci, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü İsa Sansar, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Mehmet Feramuz Avan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Basın Enformasyon İl Müdürü Mustafa Keleş ve basın sektörü temsilcileri konuk olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan ÇEP Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Uğur Özen, okulun sektör ve üst eğitim kurumlarıyla olan bağı güçlendirmek ve öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları değerlendirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Okullarında dördüncüsü gerçekleştirilen Avrupa Birliği Projeleri hakkında da bilgi veren Özen şunları söyledi:

"Basılı ve internet ortamında görsel kalitenin arttırılması isimli projemizin ilk iki yurtdışı akışlarını tamamladık. Geçen şubat ayı içinde Almanya ve Çek Cumhuriyeti'nde 24 öğrenci ve 5 öğretmenimiz bu ülkelerdeki çalışmaları yerinde görme şansı yakaladılar. Haziran ayında okulumuzdan 12 öğrenci ve iki öğretmenimiz Hollanda'ya giderek çalışmalar yapacaklar. Şimdiye kadar yaptığımız projeler ile 50'ye yakın öğrencimizin yurt dışında eğitim almalarını sağladık. Önümüzdeki yıllar için yeni projelerle çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Daha sonra söz alan Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, günümüzün vazgeçilmez unsuru olan iletişimin insan, okul ve cemiyet hayatına sağladığı katkılardan bahsetti. Tüm çalışmalardan ilham alarak okulları çocuklar için bir yaşam merkezi haline dönüştüreceklerini belirten Okur, okulların özellikle meslek liselerin geç kaldıkları yarışta çok hızlı koşmak durumunda olduklarını ve çok iyi organize olarak kendi alanlarında en iyileri oynamaya aday olmaları gerektiğini vurgulayarak seminerin düzenlenmesinde katkı sağlayan katılımcılara, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Etkinliklerin sonunda, panelistlere plaket takdim edilirken ÇEP Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri arasında yıl içinde düzenlenen fotoğraf, kısa film ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin çektiği fotoğrafların da sergilendiği birinci gün etkinlikleri, yapılan kokteylle son buldu.

Etkinliğin ikinci gününde münazara yarışması gerçekleştirildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Ajansı Karataş Seyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title