Haberler

Çankırı'da Domates Yetiştiriciliği Kursu

Çankırı'da domates yetiştiriciliği kursuna tamamlayan 61 kadına, sertifikaları verildi.

Çankırı'da domates yetiştiriciliği kursuna tamamlayan 61 kadına, sertifikaları verildi.

Vali Vahdettin Özcan, Çatalelma köyünde düzenlenen sertifika töreninde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğince açılan kursu çok önemsediklerini belirtti.

"Kadınımızın toplumun içinde olması, hayatın içinde olması Türk toplumu için önemlidir" diyen Vali Özcan, "Burada toplandığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Hanımefendileri teker teker tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır da verilen eğitimlerden bahsederek, "İşgücü yetiştirme kursları adı altında kadın çiftçilerimiz için domates yetiştiriciliği kursu açılmış olup, Çatalelma köyünde 25 bayan çiftçimize eğitim verilmiştir. 32 iş günü süren kursun bitiminde yapılan sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlere, belgelerini vereceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Özcan ve eşi Leyla Özcan tarafından kursiyerlere, sertifikaları ve hediyeleri takdim edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Vahdettin Özcan Leyla Özcan Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title