Haberler

Çanakkale Belediye Başkanı'ndan Adaylık Açıklaması..

Çanakkale'nin CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 2009 Yerel Seçimlerinde Aday Olma Konusunda Daha Zaman Olduğunu Belirterek, "Ben Şuan Halen Belediye Başkanıyım. Şimdiden "Varmısın, Yokmusun?" Programında Olduğu Gibi "Varım, Yokum" Demek Uygun ve Şık Değil. Benim İçin Daha Erken" Dedi.

Çanakkale’nin CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 2009 yerel seçimlerinde aday olma konusunda daha zaman olduğunu belirterek, “Ben şuan halen Belediye Başkanıyım. Şimdiden “Varmısın, yokmusun?” programında olduğu gibi “varım, yokum” demek uygun ve şık değil. Benim için daha erken” dedi.

Başkan Gökhan partisinin 4 yıl önce kendisini CHP’den aday olarak gösterdiğini belirterek, “Bizde çıktık Çanakkale halkından güven talep ettik. Halkta bize güven verdi. Geleceğimiz noktada elbetteki çeşitli kıstaslar var. Sağlığımın iyi olması, ailem ile yapacağım görüşmeler tabii ki bunda etkili olacak. Ancak aday olabilme konusunda hesap vereceğim bir kitle var. Biz 4 yıl önce halktan bir güven istemiştik. Halkımızın önüne çıkıp “Bunları yaptık, hesabı budur” deriz. “Yeniden güven istersek abartmış olur muyuz?” deriz. Tabii ki araştırmalarımız devam edecek. Demokratik kitle örgütleri ile konuşacağız. Yeniden adaylığımız söz konusu olması konusunda 2 kriter olacak. Bunlar genel merkezin atama yaptığı merkez yoklaması sistemi, diğeri de partinin önseçimi. Bu noktada genel merkezdeki ilgili kimseler buna karar verecekler. “Hayır bizim adayımız şu” diyecekler. Yada “Gidin ön seçim yapın” diyecekler. Şimdiden “Varmısın, Yokmusun?” gibi söylemlerle “Varım, yokum” demek uygun ve şık değil. Benim için bu daha erken. Benim konumum farklı. Ben şuan başkanım. CHP’nin de Çanakkale’de Belediye Başkanlığını kazanacağına inanıyorum” dedi.

Çanakkale’de CHP’de yaşanan çekişmelere de değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “CHP’de şuan yaşanan çok önemli çekişmeler var. Bunlar gelip geçici şeyler. Her kongre döneminde bunlar olur. Bu ise bizde yüksek sesli olan şey. Kongreler bitince bu ortadan kalkar. Onun için bunları abartmak gerekmez. Parti içinde dikkat etmemiz gereken olaylar belli. Bizler parti içinde demokrasiyi savunan bir anlayışın insanlarıyız. Bu sebeple de Çanakkale’nin yapısına cevap verdiğimiz için Belediye Başkanı olarak seçiliyoruz. CHP parti içinde demokrasiyi zedeleyeci tavırlardan uzak durmalı. Hepimiz partinin içindeyiz. Biz Amerika’nın yaptığın maalesef Türkiye’de yapamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. ABD Başkanın seçimi konusunda adaylar insanların önüne çıkıp özgürce fikirlerini söyleyebiliyorlar. İşte demokrasi bu. Partimiz içinde değişim talebi var. Değişimci bir grup ile mevcut iktidarın devamı için tercih kullananlar var. Bunlar olacaktır. Bu gayet doğaldır. Bundan ürkmemek lazım. Statükocu olmak bize yakışmaz. “Ben Belediye Başkanıyım. Bir kenarda duralım” demek bize yakışmaz. Halk bizden tavır bekler. Bizde düşüncemizi kimseyi kötülemeden söylüyoruz. Ne Genel Başkanımız ile ilgili kötülememiz, ne de başkaları ile ilgili basınla bir beyanatımız var. Biz değişimi talep ediyoruz. Biz kim seçilirse seçimle gelenin yanındayız. Biz seçilen delegeler tarafından seçilen kişileri bizim parti büyüğümüz olarak kabul ederiz. Burada başka şeylere tevessül etmeden açık şeffaf olarak kamuoyu önünde bu olayları tartışarak ele almalıyız. Şuanda maalesef bu işi gizli kapaklı yapmaktayız. Ancak bu geçicidir. Bunları büyütmemek lazım” dedi.

(AÖ)

08.02.2008 02:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title