Haberler

Büyükşehir Yol Çalışması Yaptı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, son yasa ile kendisine bağlanan 13 yeni ilçe ile merkezdeki 4 ilçenin kırsal alanındaki 3185 kilometrelik yolda çalışmalar yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, son yasa ile hizmet sınırı mevcut dört ilçeden 17 ilçeye çıkması üzerine altyapı hizmeti veren birimlerini de buna göre yeniden oluşturdu. Bu kapsamda Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'nı kuran Büyükşehir Belediyesi, bu daire başkanlığı bünyesinde Yol Yapım Kontrol Şube Müdürlüğü, Kırsal Mahalleler Şube Müdürlüğü, Asfalt Yapım Şube Müdürlüğü, Makine İkmal Şube Müdürlüğü ve AYKOME Şube Müdürlüğü'nü oluşturdu.

Kırsal Mahalle Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelindeki kırsal alandaki 1440 kilometrelik yolun reglaj çalışmasını yaptı. Ekipler 150 kilometre stabilize yol yaparken, 848 kilometrelik yola bakım ve onarım gerçekleştirdi. 30 kilometrelik yeni yol açan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 473 kilometrelik yolun asfalt yama çalışmalarını yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 2014 yılında 20 bin 232 ton asfalt ile 23 bin 156 ton bypass malzemesi, 28 bin 308 ton temel malzemesini ilçe belediyelerine vererek yolların asfalt, bakım ve onarımlarında kullanılmasını sağladı.

Her ilçe ve köyde çalışma

Kırsal Mahalle Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 2014'te 18 milyon 328 bin liralık yatırımla yol yapımı gerçekleştirdi. Müdürlük ekipleri planladığı 316 kilometrelik yol yapımının 244 kilometresini tamamladı, iklim şartlarının imkan tanımadığı geri kalan 72 kilometrelik bölümünü ise 2015'te tamamlayacak.

Kırsal Mahalle Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri Bismil'de 20 kilometrelik Bakacak, Eliaçık, Çakallı, Işıklar Grup Yolları birinci kat asfaltı yapıldı. 11.5 kilometrelik Ambar Mahalle yolu ise 2015'te bir kat asfalt daha yapılacak.

Ekipler, Çermik'te Gürüz, Örenkuyu, Akçaörten, Bircemal Grup Yolu ile 1.5 kilometrelik Serincek Yolu olmak üzere toplam 31.8 kilometrelik birinci kat asfalt ve sathi kaplama gerçekleştirdi.

Ekipler Çınar'da ise Toraman, Kübacık Taşhelvası Grup Yolu ile Bozçalı, Kuruyazı, Kürekli Grup Yolu'nu oluşturan toplam 20.7 kilometrelik yola temel malzeme çekti, asfalt kaplama işini ise 2015'te tamamlayacak.

Kırsal Mahalle Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri Çüngüş'ün Oyuklu, Sağtepe, Piran, Elmadere Yolu'nda 600 metre, Yeniköy, Bağcılar Seferuşağı, Çınarköy yolunda ise 11.8 kilometre asfalt yaptı. Ekipler ayrıca 900 metre de kilitli parke taşı döşemesi gerçekleştirdi.

Dicle ilçesinin Kaygısız Mahalle yolunun 5.5 kilometrelik asfalt yapan ekipler Eğil'in Tepecik, Düzlük, Sarıca, Balaban Kaya Grup yolu ile Gündoğuran Mahalle Yoluna 15.5 kilometrelik birinci kat asfalt, 5 kilometrelik yola ikinci kat asfalt yapıldı.

Hani'de ise 14 kilometrelik Soylu, Yayvan Grup Yolu'na, 2.8 kilometrelik Belen Mahalle Yolu'na, 1.3 kilomterelik Burak Mahalle Yolu'na temel malzeme çekti, asfalt kaplama işini ise 2015'te tamamlayacak. 4.2 kilometrelik Diktaş, Sarıevler, Güzelce'ye, Şanevler Mahalle Yolu, Yukarı Turalı, Ovacık, Aşağı Turalı, Burak Mahalle Yolu'na 11 kilometrelik alt temel malzemeyle stabilize yol yapımı gerçekleştirildi

Kocaköy'de 4.9 kilometre asfalt yapan Kırsal Mahalle Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 12.3 kilometrelik Boyunlu, Varlı, Eldeğmez, Yalçınkaya, Ateşler, Şahintepe ve Toypınar yollarına alt temel malzemeyle stabilize yol yapımı gerçekleştirildi.

Kulp'ta 12.7 kilometrelik Kuraağaç, Kurudere, Konuklu ve Kaynak mahalle yollarına asfaltla sathi kaplama yapan Kırsal Mahalle Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Lice'de 12.5 kilometrelik Birlik Şenlik Grup Yolu, 10.5 kilometrelik Güldiken Grup Yolu, 11.3 kilometrelik Kayacık, Yalaza, Bağlan Grup Yolu olmak üzere toplam 34.5 kilometrelik temel malzemesi çekildi, asfalt kaplama işi ise 2015'te tamamlanacak. Ekipler Silvan'da Kutlualan, Kuruçayır, Heybelikonak, Güzeldere, Bulaklıdere Grup Yolu ile Pirhüseyin, Akçayır, Güzelyurt, Sarıgül Grup Yolu'na toplam 24.5 kilometrelik sathi kaplama yaptı.

Merkezin kırsal alanında da çalışma yapıldı

Merkez Bağlar ile Kayapınar'ın kırsal alanında da yol yapımı gerçekleştirdi. Ekipler, Bağlar'ın Batıkarakoç, Buyuransu yolu, Yeşildallı, Yeşilalan, Karahan, Kolludere yollarına 24 kilometre birinci kat asfalt yaptı. Ekipler Kayapınar'ın 22 kilometrelik Cumhuriyet, Taban Grup Yolu'na birinci ve ikinci kat asfaltı gerçekleştirildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Kayapınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title