Haberler

Bursa yerel haberi: Bursa'daki 'Nilüfer Müzik Festivali' Yasaklarla Başlıyor: Sigara ve Alkol Satışı Yasaklandı, Konaklamaya Son Anda İzin Verildi

Güncelleme:

Bursa bölgesinden gelen habere göre Bursa’da Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali yasaklarla başlayacak. Bursa Valiliği’nin aldığı ilk kararla festivalde konaklama, alkol ve sigara satışı yasaklanırken daha sonra yasakların sadece sigara ve alkol satışını kapsayacağı belirtildi.

ZEHRA DEĞİRMENCİ

Bursa'da Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali yasaklarla başlayacak. Bursa Valiliği'nin aldığı ilk kararla festivalde konaklama, alkol ve sigara satışı yasaklanırken daha sonra yasakların sadece sigara ve alkol satışını kapsayacağı belirtildi.

Nilüfer Müzik Festivali'nde daha önce katılımcıların kamp yapmasına ve alkol satışına izin veriliyordu. Ancak Bursa Valiliği'nin 31 Ağustos'taki aldığı kararla bu yıl festivalde konaklama, içki ve sigara satışı yasaklandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bugün sabah saatlerinde, festivalin yapılacağı Balat Ormanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, CHP Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Orhan Sarıbal ve Prof. Dr. Yüksel Özkan da katıldı. Festival alanında yapılan görüşmeler sonucunda, Bursa Valisi Yakup Canbolat tarafından konaklama yasağı kaldırılırken alkol ve sigara satışı yasağının devamına karar verildi.

Erdem, karar sonrası şöyle konuştu:

"Bir diplomasi ile bazı sorunları çözmeye çalıştık. İki ay önce Valiliğe ve Kaymakamlığa yapmış olduğumuz başvuru, dün itibari ile bize bazı konularda olumsuzluklarla döndü. Alan içerisinde hem kampla ilgili hem de içki ve sigara satışıyla ilgili kısıtlamalar getirildi. Ancak içki ve sigarayla ilgili olan kısıtlamaya biz uyduk. Biraz önce Sayın Vali'mizin de dediği gibi, kampla ilgili olan kısımda siz değerli gençlerle biz bu alanda müzik festivalini yapacağız. Yani bu sene 6'ncısını düzenlediğimiz festivalde aslında güvenlikli alan yaratıldı, her türlü önlemler alınmasına rağmen bu tür kararlar maalesef alınıyor. Birçok il ve ilçede yapılan kısıtlamalar oldu. Ancak ben yine de bugün bu anlamda öngörülerinden dolayı ve yaklaşımlarından dolayı çok değerli milletvekillerimize, değerli Vali'mize ve mülki amirlere teşekkür ediyorum."

Kaynak: ANKA / Yerel

Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title