Haberler

Burhaniye'de Tariş Fabrikasına Yeni Makine

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytinde hasat hazırlıkları devam ederken, 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifide zeytinyağı fabrikalarını yenilemeye başladı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytinde hasat hazırlıkları devam ederken, 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifide zeytinyağı fabrikalarını yenilemeye başladı. Tariş Pelitköy fabrikasında yeni makinenin kurulumuna da başlandı.

Ege Bölgesinin işlevi en yüksek fabrikaları anasında yer alan Burhaniye Tariş, geçtiğimiz yıl Pelitköy'de aldığı yeni fabrikasını yenilemeye başladı. 76. nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi, geçtiğimiz yıl alımını gerçekleştirdiği Pelitköy fabrikasında yeni yatırımlarına devam ediyor. Burhaniye Tariş, yarısı hibe destekli olarak İtalyan markalı kontinu zeytin sıkma makinesinin kurulumuna başlarken, kısa bir süre sonra zeytin gelmeye başlandığında yeni makinenin de çalışmaya hazır olduğu açıklandı. Sezona hazır olduklarını anlatan Burhaniye 76 Nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi başkanı Fikret Akova;" Burhaniye Tariş yönetimi olarak çiftçimizin ürününü bekletmeden sıkımını gerçekleştirmek adına yeni makinemizi hizmete sokuyoruz. Yönetim olarak yapılan proje kapsamında önce fabrikada bulunan 60 ton günlük sıkma kapasiteli olan makinenin satışını yaptık. Yarısı hibe destekli toplam maliyeti 735 bin TL'ye mal olan ve günlük 120 ton zeytin işleme kapasitesine sahip makinemizi alarak kurduk. Kısa bir süre sonra zeytin hasadı başlandığında yeni makinemizi hizmete alarak çiftçimizin zeytinini en kısa sürede sıkacağız. 2 faz olarak çalışan çevre dostu makinemizin en büyük özelliklerinden birisi de elektrik tasarrufu yapmasıdır. Pelitköy bölgesinin toplam ağaç sayısı bir hayli fazla. Bu nedenle biz Pelitköy'deki fabrikamızı çok önemsiyoruz. Pelitköy başta olmak üzere Burhaniye'nin Ağacık, Şahinler, Tahtacı, Hisar, Yabancılar, Yunuslar, Kuyumcu mahallelerindeki zeytinlikler ile birlikte Karaağaç, Kuyualan bölgelerinin de zeytinlerini bu sezon Tariş'in Pelitköy tesislerinde işleyeceğiz. Yeni makinemiz çiftçimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

TASİRİYE FİYATLARI AYNI

Burhaniye Tariş müdürü Emrah Öztürk ise," Tariş Kooperatifi olarak son yıllardaki zeytin sıkma fiyatlarında bu yıl da aynı şekilde yapacağız. Geçtiğimiz yıl 50+KD olarak sıktığımız zeytini çiftçimizin ekonomik koşullarını da düşünerek fiyatlar yine geçtiğimiz yılki gibi 50+KDV olacak. Çiftçimizin her daim yanındayız. Yeni makinemizin kurulması ile artık çiftçimizin zeytini en kısa sürede sıkılarak ekonomiye kazandırmanın haklı gururu yaşıyoruz. Tüm çiftçilerimize hayırlı, uğurlu, bol kazançlı bir zeytin sezonu diliyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Pelitköy Tariş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hava yağmurlu mu? 2-5 Mayıs hava yağmurlu mu? Bu hafta yağmur yağacak mı? FED FAİZ KARARI 2024 | Mayıs FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne oldu? 2 Mayıs hangi burç? 2 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Mayıs tarihi hangi burç olur? BU AKŞAM HANGİ DİZİLER VAR? 2 Mayıs TV yayın akışı! Bugün hangi diziler yayınlanıyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 2 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Survivor Yasin elendi mi? Dün akşam Survivor'a kim veda etti? Survivor eleme adayları kim oldu? 2 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Mayıs Survivor elenen isim! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Resmi Gazete bugün (2 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title