Haberler

Bu Parkta "Yok" Yok

Karşıyaka, yepyeni ve farklı bir rekreasyon alanına daha kavuşuyor.

Karşıyaka, yepyeni ve farklı bir rekreasyon alanına daha kavuşuyor. Girne Bulvarı'nda eski Lunapark Alanı olarak bilinen bölgede, 20 bin metrekarelik alanda yapılan "Girne Kültür Park" 6 Mart'ta tarihinde açılacak. Kent merkezindeki en büyük yeşil alanlardan biri olacak Park'ın içinde çok sayıda sosyal tesiste bulunuyor.

Karşıyaka'ya nefes aldıracak alan yaratma konusunda 10 yıldır olağanüstü bir çaba sarf ettiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Girne Kültür Park'ın, bu anlamda önem taşıdığına vurgu yaparak, "Yarattığımız her alanı kentin hizmetine sunmaya çalıştık. Karşıyaka için anlam taşıyan bu alanı da, benzersiz bir proje ile yine kent halkının hizmetine sunuyor olmaktan dolayı mutluyum" dedi.

ÇİM FUTBOL SAHASI

Çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, dinlenme alanlarının da bulunduğu Girne Kültür Park içinde yer alan tesisler ise şöyle: Spora meraklı olanların yararlanabileceği suni çim futbol sahası yapıldı. İki takım için soyunma odaları ve duş yerleri bulunan sahanın çevresinde seyirci tribünü de bulunuyor. İhtiyaç sahibi ailelere yardım etmeyi amaçlayan El Ele Butik merkezi burada yapılan yeni binaya taşındı. Ulaşımı kolay olacak olan merkezde hiç kullanılmamış veya çok az kullanılan giyim ve ev eşyaları toplanıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Merkez içinde ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek çamaşırhane ile kurslara katılanlar ile ev hanımların evlerde yaptıkları ürünleri sergileyebileceği sergi salonu bulunuyor.

ENGELSİZ KAFE

Karşıyaka Belediyesi'nin 7. Kadın Danışma Merkezi de yeni tesis içindeki modern binasında faaliyetlerini sürdürecek. Karşıyaka'da özellikle Ramazan Ayı'nda çadır kurulmadan hizmet verebilecek, yıl içerisinde de ihtiyaç sahiplerine sıcak çorba ikramının olacağı merkez 1500 kişi kapasiteli. Bu merkezde farklı zamanlarda toplu yemek ikram etmek isteyenlere de hitap edecek düzenlemeler gerçekleştirildi. Engellileri topluma kazandırma projesinin bir ayağını oluşturacak olan Engelsiz Kafe fil şeklinde bir kafeteryadan oluşuyor. Engelli çalışanların da bulunacağı bu kafeterya engellilerin buluşma yeri olacak.

FİL RESTORAN

Halkın yeşillikler içinde çayını içebilecekleri modern kafeteryalara bir yenisi eklenerek kafeterya açıldı. Bünyesinde farklı tesisleri barındıran Girne Kültür Park'ta çocuklar da unutulmadı. Fil şeklinde yaptırılan restoran ile çocuklar için renkli bir mekan oluşturuldu. Park alanı içerisinde yer aldı otopark yapıldı. Bölgede yaşanan otopark sıkıntısına çözüm bulacak olan otopark alanı, İzmir'de bir ilçe belediyesi tarafından yapılan halka açık ilk yeraltı otoparkı olma özelliği taşıyor. Girne Kültür Park'ta, olası bir doğal afette bölge sakinleri için bir de sığınak hazırlandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevat Durak Karşıyaka İzmir Girne Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title