Haberler

Bozbey: "Ülkemizin Proje Üreten Gençlere İhtiyacı Var"

Nilüfer İnovasyon Merkezi’nin düzenlediği “Fikir Buluş Patent” başlıklı eğitim, Uluslararası Patent Birliği ve Nilüfer Gençlik Ofisi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Nilüfer İnovasyon Merkezi'nin düzenlediği "Fikir Buluş Patent" başlıklı eğitim, Uluslararası Patent Birliği ve Nilüfer Gençlik Ofisi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Nilüfer İnovasyon Merkezi'ndeki eğitime Nilüfer Gençlik Ofisi üyesi öğrenci toplulukları ve derneklerden gençler katıldı. Moderatörlüğünü Uluslararası Patent Birliği Başkanı Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya'nın yaptığı eğitimde gençlerde buluş, patent, marka ve fikri mülkiyet farkındalığı oluşturuldu. Eğitime katılarak gençlerle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, günümüzde her sektörde olduğu gibi kamu sektöründe de inovasyon ve yenilikçi hizmetlerin ön plana çıktığını söyledi.

Bozbey, "Bizler de örnek ve lider kent olan Nilüfer'de İnovasyon Merkezi aracılığıyla sosyal inovasyon odaklı çalışmalarımıza hız kazandırdık. Sizlerle yaptığımız ve daha nicelerini yapacağımız çalışmalarımızın bir parçası. Gerçekleştirilecek eğitim ile birlikte buluş, patent, marka ve fikri mülkiyet konuları hakkında bilgiler edineceksiniz. Gelişmiş ülkeler ar-ge çalışmalarına gereken önemi vererek, patent çalışmalarını artırarak, keşif, buluş yaparak ve bunları üretime dönüştürerek kalkınma sağlıyorlar. Ülkemizin de icat yapan, hayal kuran, yenilikçi düşünen ve proje üreten gençlere ihtiyacı var" dedi.

Uluslararası Patent Birliği Başkanı Erdem Kaya da herkesin çalıştığı alanda yenilikler ve tasarımlar yapması gerektiğinin altını çizerek, "Türkiye'nin daha fazla sayıda buluşa ve bu buluşlardan elde edeceği katma değere ihtiyacı var. Yeni yasa ile birlikte bu alanda, emek yoğun ekonomiden, değer yoğun ekonomiye geçiş için önemli aşamalar kaydedileceğine inanıyorum. Dünya, Endüstri 4.0'ı konuşurken bizler de düşünmek, tasarlamak, üretmek ve bu ürettiklerimizi maddi kazanca dönüştürmek zorundayız" dedi.

Eğitime katılan gençler, fikri haklar, marka-endüstriyel tasarım, buluş ve patent kavramları, patent-faydalı model tescil süreçleri, patent verileri ve hukuki kavramlar konularında bilgi sahibi oldular. Eğitime katılanlara sertifika verildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bozbey Erdem Kaya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title