Haberler

Belenobası Karpuz Festivali

Antalya'nın Manavgat İlçesine Bağlı Belenobası'nda Bu Yıl 8. Cisi Düzenlenen Belenobası Karpuz Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu. Festival Kapsamında En Güzel Karpuz Yarışması Düzenlenirken, Mahalli Sanatçılar Seslendirdikleri Parçalarla Belenobalıları Coşturdular.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Belenobası'nda bu yıl 8. cisi düzenlenen Belenobası Karpuz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında en güzel karpuz yarışması düzenlenirken, mahalli sanatçılar seslendirdikleri parçalarla Belenobalıları coşturdular.

Geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Manavgat Belenobası Karpuz Festivali renkli görüntüleri sahne oldu. Festival kapsamında en güzel karpuz yarışması düzenlenirken, Antalyada faaliyet gösteren bir göz merkezi, 40 yaş üzeri çiftçilere ücretsiz göz taramasından geçirdi. Festivalde mahalli sanatçılar birbirinden güzel parçaları seslendirirken, kafkas halk ekibinin gerçekleştirdiği sahne performansı izleyicileri büyüledi. Festivale katılan konuklara gözleme, ayran ve festivale konu olan Belenoba'sı karpuzu ikram edildi.

Düzenlenen en güzel karpuz yarışmasında birinci Hüsnü Balkan, ikinci Ahmet Savar ve üçüncü Hüseyin Pars olurken, dereceye girenlere Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin tarafından toplam 300 zeytin fidanıyla ödüllendirildi. Ayrıca yapılan ağalık ihalesini 4 bin 100 liraya Süleyman Topaca alarak 8 inci Belenobası Karpuz Festivalinin karpuz ağası oldu.

Festivale Manavgat'ta bulunan siyasi partilerin başkanları, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(AK-SÇ-Y) 15.06.2008 19:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title