Haberler

Belediye yangında zarar görmüş zeytin ağaçlarının sağlıklı gelişmesi için çalışıyor

Güncelleme:

- Belediye yangında zarar görmüş zeytin ağaçlarının sağlıklı gelişmesi için çalışıyor Bodrum Belediyesi, Mazı Mahallesi'nde yangında zarar görmüş zeytin ağaçlarının, sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak için inceleme başlattı.

- Belediye yangında zarar görmüş zeytin ağaçlarının sağlıklı gelişmesi için çalışıyor

MUĞLA - Bodrum Belediyesi, Mazı Mahallesi'nde yangında zarar görmüş zeytin ağaçlarının, sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak için inceleme başlattı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Bodrum'a davet edilen Ziraat Yüksek Mühendisi Ercan Özer, bölgedeki zeytin bahçeleri ve zeytin ağaçları üzerinde gözlemleme çalışması gerçekleştirdi.

Belediye ekiplerince yangın sonrasında yapılan hasar tespit çalışmaları kapsamında, birçoğu zeytin üreticisi olan yöre halkının yangında zarar gören ağaçları kayıt altına alınarak tespit edilmişti. Belediye araçları ile Mazı Mahallesi Bahçekuyusu Mevkii'nde kurulan Bodrum Afet Alanları Destekleme Merkezi'ne getirilen üreticilere, Ziraat Mühendisi Ercan Özer tarafından yangında zarar gören zeytin ağaçlarının sağlıklı gelişebilmeleri konusunda yapılması gerekenler anlatıldı. Bodrum Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, zeytin üreticilerine yangın sonrası zeytin ağaçları ile ilgili tarımsal eğitim verildi. Çoğunluğu zeytin üreticisi olan köy halkına, zeytin bahçelerinde yapılacak olan kültürel işlemler ile zeytin ve zeytinyağı üreticiyi pazarını oluşturacak E-ticaret yollarını kullanarak kaliteli zeytinyağı verimi anlatıldı.

Hasar gören zeytinliklerdeki zarar tanzim edilecek

Yangından zarar gören zeytinlik alanlarda durum tespitinin yapılması için bölgede akademik çalışmalar başlattıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz: "31 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen orman yangınları sonucunda Mazı, Yeniköy, Mumcular bölgesinde özel mülkiyete tabi birçok zeytinlik hasar gördü. Bu hasarın sonucunda Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'müz bünyesinde çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Akademisyenlerle yaptığımız görüşmeler sonucunda zeytin konusunda Türkiye'de ilk beş uzmandan biri olan Ziraat Yüksek Mühendisi Ercan Özer, iki gündür bölgemizde çalışmalar yapmakta. Önümüzdeki süreçte Bodrum Belediyesi olarak zeytin konusunda ve zarar gören zeytinliklerle ilgili yol haritamızı birlikte çizip hasar gören yerlerdeki zararı en uygun şekilde tanzim edeceğiz." dedi.

"Bölgede ciddi bir organik tarım potansiyeli var"

Yanan zeytin ağaçlarında yangın sonrası yapılması gerekenler, zeytin ağaçlarının şu anki vejetalin gelişimi ve budama zamanları ile ilgili arazide uygulamalı inceleme yaparak yanan tüm alanlarda gözlemleme çalışması gerçekleştiren Özer "Zeytinliklerle ilgili çok ciddi, korkulacak bir durum söz konusu değil. Yaptığımız toplantıda üretici arkadaşlarıma anlattım, maksimum yüzde 10 kadarı hayata dönmeyebilir. Geri kalanında bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Ocak - Şubat ayına kadar kesinlikle budama yapılmamasını önerdik. Mümkünse şu anda yapılacak tek bir şey var, sadece sulama yapılması gerekiyor. Bunları yaparsak bu ağaçlar tekrar geri dönecekler ve ekonomiye katılacaklar. Dün ki gezilerimde ilaçlama ve gübreleme yapılmadığı için tam Organik tarıma uygun bölgeler olduğunu gördüm. Biyolojik anlamda bir dengenin olduğunu ilk gözlemlerimde tespit ettim. Bunlar büyük avantajlar, burayı yönetenlerin bunun farkında olmaları beni çok sevindirdi. Zeytin ağaçlarımıza yapılacak küçük dokunuşlarla, bu potansiyelin ortaya çıkacağını, bölge ve ülke tarımına, ekonomiye ciddi katkıları olacağını düşünüyorum. Bodrum Belediye Başkanımıza ve belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ercan Özer Bodrum Zeytin Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title