Haberler

Başkan Yılmazer'der Zehir Zemberek Açıklama

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Sinop'taki Siyasilerin Yapılan Hizmetlere Engel Olmak İstediklerini, Bazı Bürokratların da Buna Alet Olduğunu İleri Sürdü.

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Sinop'taki siyasilerin yapılan hizmetlere engel olmak istediklerini, bazı bürokratların da buna alet olduğunu ileri sürdü.

Düzenlediği basın toplantısında, 17 Mayıs tarihinde yapılacak olan katı atık bertaraf tesisi ve yeni otogarın açılışlarının resmi açılış programına alınmadığını belirten Zeki Yılmazer, "Sayın vali, 'bunların işletme belgesi' yok diyerek bu iki tesisi çizdi attı. Devletin valisinin 'bir yerin işletme belgesi yok' demesi için araştırma yapması lazım. Ulaştırma Bakanlığı'na verdiğimiz dilekçemize istinaden 08-02-2006 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 08-02-2011 tarihine kadar yetki belgesi tarafımıza tanzim edilerek gönderilmiştir. Bunu araştırmak gerekmez mi? Artık sabrımız taştı. Devletin yetkililerin 'sakıncalı' diye görmemelerine rağmen, biz bunları açacağız. Burası Zeki Yılmazer'in çiftliği değil. Zeki Yılmazer için yapılan şeylerde değil. Bu tesislerin açılacak olmasının birilerini rahatsız etmesi beni üzmüştür. Kimse rahatsız olmasın. Bunların hepsi Sinop halkı için yapılıyor" dedi.

Otogara ulaşımı sağlayan yolun yapılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunduklarını, fakat bir türlü yaptıramadıklarını belirten Yılmazer, "Tüm girişimlerimize rağmen yol açılmadı. Ama ben resen açtım. 7 aydır terminalde görevlendirdiğim personele maaş ödüyorum. Ama yol bir türlü yapılmıyor. Yaz sezonu geliyor, eski terminali yıkıp turizm sezonuna hazırlamak istiyoruz, ancak yol açılmıyor. Bazı siyasi kadrolara, nasıl Cumhuriyet sonrası demokrasi elbisesi bol gelmişse, Sinop'taki bazı siyasilerinde elbisesi bol gelmiştir. Bu elbiseyi taşıyamayacak kadar acze düşmüşlerdir. Ama burada AK Parti Sinop Milletvekili Kadir Tıngıroğlu'nu tenzih ediyorum" diye konuştu.

Sinop kent merkezi ve iki ilçenin çöplerinin dökülerek bertaraf edileceği modern Meşedağ Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin açılışı noktasında da aynı problemi yaşadıklarını ve engellemeye çalışıldıklarını ileri süren Yılmazer, "Bakanlığın onayladığı projede bir tane eksiğimiz yok. Yapılan fazlalıklarımız var. Açacağımızı söyleyince, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan müfettiş geldi. Müfettiş raporuna göre lagunlarda biriken ve sonrasında vidanjörlerle çekilecek suyun, kanalizasyonların arıtmasının olmayışı, çöp dökümünün nereden başlanacağı ve rampa yapımı, tıbbi atık deposunun olmayışı gibi maddeleri önümüze çıkardılar. Örneğin tıbbi atık konusu projede de yoktu zaten. Peki o zaman bu projeyi neden bakanlık onayladı? Bunları projeye koydular da ben mi yapmadım? Parasını verdilerde ben mi yapmadım? Biz tıbbi atıkları Samsun'a göndermek için görüşmelerimiz sürüyor. Bu nedenlerden dolayı işletme ruhsatı verilmiyor ve 'açamazsınız' deniliyor" diye konuştu Şu anda İnceburun mevkisindeki vahşi depolama alanının patlamak üzere olduğunu, çevreye ve doğaya zarar verdiğini kaydeden Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, "Ya burası açılacak ya da eski çöp alanı patlayacak, doğaya zarar verecek. Böyle bir mantık olamaz. Bu Sinop halkına hıyanetten başka bir şey değildir. Ben bugüne kadar sessiz kalmışsam, hükümetime saygım ve sevgimden sessiz kaldım. Ama bardağı taşırdılar. Hükümetimin bunlardan haberi yok. Ancak buradaki siyasilerin hepsinin haberi var" ifadelerini kullandı.

Sinop Valisi Zeki Şanal ise katı atık tesislerinin bazı eksiklerinin olduğunu ve otogarın da kendilerine ulaşan bir ruhsatının bulunmadığını belirterek, ruhsatı ve izni olmayan yerlerin resmi açılışlarının yapılmasının mümkün olamayacağını söyledi. Şanal, "Sayın başkan bu konuda benimle görüştü. Ancak ben ruhsatı olmayan bir yeri değil açmak, ayak bile basmıyorum. Kendisine, resmi açılış dışında belediye olarak istedikleri gibi program yapabileceklerini söyledik" dedi.

(SÖ-SA) 13.05.2008 13:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title