Haberler

Başkan Şahin: "Hizmette Ayrımcılık Yapmıyoruz"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Belediye Başkanı Muhalefet Partisinden Olmasına Rağmen Nilüfer'i Diğer İlçelerden Ayrı Tutmadıklarını Belirterek, "AK Parti'nin Farkı Ortada. Milletimizde Bunun Farkında. Bizim Kitabımızda Hizmette Ayrımcılık Yazmıyor. Bugüne Kadar Yapmadık, Bundan Sonra da Yapmayacağız" Dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, belediye başkanı muhalefet partisinden olmasına rağmen Nilüfer'i diğer ilçelerden ayrı tutmadıklarını belirterek, "AK Parti'nin farkı ortada. Milletimizde bunun farkında. Bizim kitabımızda hizmette ayrımcılık yazmıyor. Bugüne kadar yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız" dedi.

Başkan Şahin, AK Parti'nin Nilüfer İlçesi Danışma Meclisi Toplantısı'nda tek düşüncelerinin halka hizmet ve vatandaşların verdiği desteğe layık olmak olduğunu söyledi. Belediye başkanı muhalefet partisinden olmasına rağmen Nilüfer'i diğer ilçelerden ayrı tutmadıklarını vurgulayan Şahin, ilçeye 4 yılda 200 milyon YTL'lik yatırım yaptıklarını ifade ederek, "Farkımız ortada, milletimizde bunun farkında. Bizim kitabımızda hizmette ayrımcılık yazmıyor. Bugüne kadar yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız" dedi. Nilüfer'e hizmet eden 4 kavşağın yanı sıra 20 km alternatif yolla ulaşımı kolaylaştırdıklarını anlatan Şahin, altyapıda 20 bin metreküplük su deposu yaptıklarını, 230 km içme suyu, 180 km yağmursuyu ve kanalizasyon hattı inşa ettiklerini dile getirerek, "Ulaşımdan çevreye, altyapıdan sosyal belediyeciliğe kadar Osmangazi'ye Yıldırım'a ne kazandırdıysak, Nilüfer'e de yaptık. Nilüfer'e 15 gün içinde 2 kez mahalle ziyareti gerçekleştirdim. Hemşehrilerimiz belediyecilikteki farkımızın farkında. Nilüfer ilçe belediyeciliğin farkını da 2009 seçimlerinden sonra yaşacak" diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNDEN İLGİNÇ TEPKİLER Danışma Meclisi'nde söz alan milletvekillerinden Sedat Kızılcıklı, partisine yönelik hazırlanan kapatma davasındaki iddianameyi çok komik bulduğunu vurguladı. Kızılcıklı, laiklik karşıtı değil, millete ve vatana hizmetin odağı olduklarını, iktidarları döneminde gerçekleştirdikleri icraatlarında bunun göstergesi olduğunu söyledi.

Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan da, CHP'nin iktidara gelmesinin kullanılan bir oyun 3 sayılmasıyla mümkün olabileceğini ifade ederek, "Geçen TV'de bir açık oturumda CHP'yi savunan biri, diğer katılımcının iki kişiden birinin AKP'ye oy verdiğini hatırlatması üzerine ‘Benim oyumla sokaktaki vatandaşın oyu bir mi?' diye tepki gösterdi. İşte bundan dolayı CHP iktidara gelemez. Çünkü CHP'yi yönetenler, milleti var olarak kabul edemiyor" şeklinde konuşurken, kapatma davasının yeni bir milat olacağını belirtti. Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak ise, CHP'nin Ankara Valisi Nevzat Tandoğan'ın ‘Bu ülkeye komünizm gelecekse onu da biz getiririz' şeklindeki meşhur sözüne atıfta bulunarak, muhalefet partisinin milletin varlığını kabul etmediğini ileri sürerek, "Türkiye'de istikrarı ülkenin köşe başını tutan zihniyet istemiyor. Mutlaka belli dönemlerde halkı korkutacak bir öcü buluyorlar. Osman Bölükbaşı, Turgut Özal ve Süleyman Demirel gibi siyasetçilerde irtica ile suçlandılar. Neden? CHP'den seçim kazandıkları için. Başbakanın 1994 yılında il başkanıyken yaptığı konuşma iddianamede yer alıyor. Aradan 14 yıl aradan süre geçmiş. Başbakan Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış, iki dönem başbakanlık yapmış aradan 14 yıl geçtikten sonra sözlerinin tehlikeli olduğu ancak anlaşılmış. Koyu bir sosyal demokrat olan Zafer Üsküp'te iddianamede ismi o da laiklik karşıtı. Demokrasi ile hukuk karşı karşıya getirilmek isteniyor. Bizim milletten başka korkumuz yok. Kargadan korkan darı ekmez. Bizim korkumuz ‘Ben oy verdim neden bunun hakkını vermedin?' diye hesap sorması. Bundan dolayı daha çok çalışacağız" şeklinde konuştu. Çakmak, Bursalıları Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak ve Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı 30 Mart'taki Kadın Kolları Genel Kurulu'na davet etti.

ŞAHİN'E TEŞEKKÜR AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ve Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'nın dört bir yanında gerçekleştirdiği hizmetlerle gurur duyduklarını belirttiler. Danışma Meclisi'nin Divan Başkanı AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı İsmail İpçi, Büyükşehir Belediyesi'nin sadece Nilüfer'e yaptıklarının 45 dakika sürdüğüne dikkat çekerek, "Başkanımız tüm Bursa'ya yaptıklarını anlatsaydı her halde sabaha kadar burada oturur, dinlerdik. Zaten eserler ortada, bundan dolayı da konuşmaya gerek yok. Bize düşen AK Parti'nin bu farkından mahrum olan Nilüfer'i de almak" dedi.

(OMR) 23.03.2008 19:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title