Haberler

Başiskele Belediyesi ile Çolpon Ata Belediyesi Arasında Kardeş Şehir Protokolü İmzalandı

Güncelleme:

Başiskele ile Kırgızistan'ın Çolpon Ata kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. İmza törenine Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü ve Çolpon Ata Belediye Başkanı Turdubekov Azamat katıldı. Protokol, dostluk ve iş birliği ruhunu simgeliyor.

Başiskele Belediyesi ile Çolpon Ata Belediyesi arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı.

Başiskele ile Kırgızistan'ın Çolpon Ata kenti kardeş şehir oldu. Türk Dünyası Belediyeler Birliği koordinesinde iki belediye arasında kardeş şehir protokolü imza töreni Başiskele Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

İmza törenine Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Çolpon Ata Belediye Başkanı Turdubekov Azamat ve beraberindeki heyet, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, müdürler ve belediye personeli katıldı.

Türkçe ve Kırgızca gerçekleştirilen imza töreninde Başiskele Belediye Başkanı Özlü ve Çolpon Ata Belediye Başkanı Azamat, Kırgız keçe kalpak giyindi.

Yasin Özlü, imza töreninde yaptığı konuşmada, kardeş şehir protokolünün resmi bir anlaşmadan öte dostluk ve kardeşliğin ruhunu simgelediğini vurgulayarak, "Bugün burada, iki şehir arasında güçlü ve anlamlı bir bağın başlangıcına tanıklık etmek için bir araya geldik. Şehrimizin gelişimine, kültürel zenginliğine ve sosyal hayatına katkı sağlayacak, kardeşlik temelinde güçlü bir işbirliği için buradayız. Kırgızistan'ın en önemli turizm kentlerinden Çolpon Ata'nın eşsiz güzellikleri ve zengin tarihi ile tanışmak, bu kardeşlik bağını daha da güçlendirmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kardeş şehir protokolü, sadece coğrafi sınırları aşan bir dostluğun başlangıcı değil, aynı zamanda kültürlerarası anlayışın ve sosyal bağların da pekişeceği bir adımdır. İki şehir arasında başlattığımız bu işbirliği, sadece yerel düzeyde değil, aynı zamanda uluslararası arenada da ülkelerimiz arasında köprüler kurarak, ortak hedeflere ulaşmamıza yardımcı olacaktır. Bu protokol resmi bir anlaşmadan öte dostluk ve iş birliği ruhunu simgeliyor. Gelecek nesiller için bir miras bırakmak adına, bugün attığımız bu adımın uzun ömürlü ve verimli olmasını temenni ediyoruz. Kardeş şehir protokolümüzün her iki toplum için de hayırlı olmasını dilerim" dedi.

"Bu protokol, iki ülke arasında ve gelecek nesiller için önemli bir adım olacak"

Çolpon Ata Belediye Başkanı Turdubekov Azamat "Öncelikle burada bulunmaktan mutlu olduğumu belirtmek isterim. Şu an biz iki şehir arasında önemli bir süreci başlatmak üzereyiz. Önemli bir protokole imza atmak üzereyiz. Az önce sayın başkanımız Mehmet Yasin Özlü'nün de dediği üzere bu protokol iki şehir arasında değil, iki ülke arasında ve gelecek nesiller için önemli bir adım olacak diye ümit ediyoruz. Ekonomik, tarihi, kültürel ve bütün alanlarda gelecekte birlikte çalışacağız. Hep birlikte verimli ve güzel çalışmalar yapacağımızı ümit ediyorum. Misafirperverliğiniz ve bizi sıcak, içten karşıladığınız için herkese çok teşekkür ederiz. İmzalayacağımız bu protokolün hayırlara vesile olmasını dileriz" diye konuştu.

İmza töreni sonrası Başkan Yasin Özlü, Turdubekov Azamat ve beraberindeki heyet ile Başiskele'yi gezerek ilçede yapılan ve yapılacak eserler hakkında bilgiler verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırgızistan Başiskele Uluslararası İlişkiler Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title