Haberler

Bartın'da Bilişim Zirvesi Başladı

Bartın Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı 2. Ulusal Yönetim Bilişim Zirvesi Bartın Kültür Merkezi’de başladı.

Bartın Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı 2. Ulusal Yönetim Bilişim Zirvesi Bartın Kültür Merkezi'de başladı.

Etkinliğe Türkiye'nin her yerindeki 19 üniversiteden 1200'den fazla YBS öğrencisinin yanı sıra iş adamları ve farklı üniversitelerden akademisyenler katıldı.

2 ve 3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan zirvenin açılış töreni Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Ali Naci Tankut, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Uluslararası Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan, Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Levent Karadağ ve çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler, sektör temsilcileri ve 20 üniversiteden gelen bilişim öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Aytekin;"Başarımızın nedeni vermiş olduğumuz derslerde gizli. Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, derslerini veriyor olmamız arkadaşlarımızın çok daha rahat işe girmesine olanak sağlıyor"dedi.

Zirvede daha sonra kürsüye davet edilen Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu üyesi Levent Karadağ ise, yazılım ve bilişimin bugün dünyayı değiştirecek güce sahip olduğunu ve Türkiye'nin de gerekli olan sıçramayı yapabilmesi için bilişim hareketinin Anadoludan başlatılması gerektiğini belirtti. Karadağ konuşmalarına şöyle davam etti; "Yazılım ve bilişim dünya'yı değiştirmeye devam ediyor. Bugün akıllı şehirler, eşyanın interneti, üç boyutlu yazıcılar, giyilebilir teknolojiler dünyayı hızla değiştiriyor. 2020 yılında internet abone sayısı 50 milyar olacak; 8 milyar insan 42 milyarı makine, 2020 yılında üç boyutlu yazıcıyla her ev bir fabrika olacak ve evlerin %15'i 3D yazıcı kullanacak. Araba, silah, uzay aracına parça, yeni dünyayı şekillendiren ve dünyanın değerli şirketlerini genç yaşta bilişimciler kurmuştur. Bill Gates 20 yaşında ve üniversite 3. sınıfta iken Microsoft'u kuruyor. Apple'ın sahibi Steve Jobs 15 yaşında ticari başarı sağlayan ilk kişisel bilgisayarı yapıyor. Zuckerberg 22 yaşında Harward'ta okurken öğrencileirn etkileşimini sağlamak amacıyla kurduğu Facebook çok kısa zamanda dünyaya yayılıyor. 9 yılda kullanıcı sayısı 1.4 milyar oluyor ve Çin'den sonra dünyanın en büyük ülkesi konumuna geliyor. Yazılımın gelişmesinin altında yatan en büyükk etmen üniversite sanayi iş birliğidir. Yeni dünyada üniversitelerin rolü çok büyük. Bilişim ve internet eğitim alanında da büyük değişimler olmaktadır. Eğitim her geçen gün zaman ve mekandan bağımsız hale gelmeye başladı. Hatta dünyanın önde gelen üniversiteleri bir çok konuda online ve ücretsiz eğitimler vermeye başladılar. Ülkemizin 2023 vizyonu yakalaması için gerekli büyümeyi sağlamak ancak 'Bilişim' ile mümkün olacaktır. Bilişimin tüm sektörlerde kullanılmasını sağlayacak en önemli uzmanlık alanlarının başında "Yönetim Bilişim Sistemleri" gelmektedir. Bilişim ve dijital dünyanın gerçeği budur. Bu dünyanın oyun kurucularıda gençlerdir. Ülkemizin bilişimde gerekli sıçramayı yapması için bilişim hareketi Anadoludan başlatılmalıdır."

"BİLGİSAYAR CEBİMİZDE"

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Ali Naci Tankut ise yaptığı konuşmasında içinde bulunduğumuz çağın bilişim çağı olduğunu belirterek şöyle konuştu "Çağımız bilgi çağı. Içinde bulunduğumuz bu çağ bilgili olmayı ve teknolojiyle barışık olmayı gerekli hale getiriyor. Teknoloji ve bilgi deyince aklımıza hemen ilk önce bilgisayarlar geliyor. Şu anda bilgisayarlar cebimizde. Bilgisayar denilincede aklımıza bilişim geliyor"

Artık hayatımızda cep telefonu ve bilgisayar gibi kavramların vazgeçilmez bir unsur haline gelidiğini vurgulayan Naci; "Tabi biz bu kadar hayatımızın içerisinde olan olguların ne kadar farkındayız. Bilmeden bir girdabın içerisinemi sürükleniyoruz yoksa hakikaten bizlere bunların faydası varmı. Burada kurumlara insanlığa yön verecek eğitim almış insanlar gerekli. Bu insanları yetiştirmekte üniversitelerin işidir. Bu tip toplantılar mesleki olarak tanınırlılığı arttıracaktır"diye konuştu.

"BİLEN İNSAN GÜÇLÜ İNSANDIR"

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise konuşmasında: "Bilişim gerçekten önemli yazılım gerçekten önemli. Ben Bartın belediyesinde bunları yaşıyorum bilişim yazılım yoksa bilgisayar yoksa maalesef kurumlarda yok. Artık zaman bilgi zamanı. Artık bilen insan güçlü insan. Bilgiyi iyi kontrol etmek lazım. O da bu şekilde zirveler eğitimlerle gerçekleşiyor."dedi.

Zirvenin açılış töreninde ayrıca Belediye Başkanı Cemal Akın'a da zirveye vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilişim Zirvesi Cemal Akın Ali Naci Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title