Haberler

Balıklıova Köy Tiyatrosu'ndan "Vatan Kurtaran Şaban"

2 yıldır Urla’nın Balıklıova Köyünde faaliyet gösteren Balıklova Köy Tiyatrosu, geçtiğimiz akşam Haldun Taner’in günümüze uyarlanan “Vatan Kurtaran Şaban” tiyatro oyunu ile Urlalılara keyifli anlar yaşattı.

2 yıldır Urla'nın Balıklıova Köyünde faaliyet gösteren Balıklova Köy Tiyatrosu, geçtiğimiz akşam Haldun Taner'in günümüze uyarlanan "Vatan Kurtaran Şaban" tiyatro oyunu ile Urlalılara keyifli anlar yaşattı.

Türkiye'deki 5 köy tiyatrosundan biri olan Balıklıova Köy Tiyatrosu, 82 yaşındaki en yaşlı köy tiyatrosu unvanına sahip Bademler Köy Tiyatrosuyla birlikte Urla'nın gururu olarak sahne almaya devam ediyor. Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde oynanan Haldun Taner'in günümüze uyarlanan "Vatan Kurtaran Şaban" tiyatro oyunu Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Eski Milletvekili Türkan Miçooğulları, Urla Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda tiyatro sever izledi.

"SHAKESPEARE'İ SAHNELEMEK İSTİYORUZ"

Gelecek yıl Shakespeare'i sahnelemek istediklerini söyleyen, Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünden Yönetmen Prof. Dr. Semih Çenek "Biz tiyatronun her yerde oluşmasının mümkün olduğunu göstermek istiyoruz. Biz amatör olarak tiyatro yapmıyoruz. Tiyatroyu ciddiye alıyoruz. Bu oyunumuzda Kültür hayatımızdaki kültürsüz yöneticileri anlattık. Uygar yaşantının kaynağıdır köyler. Her yıl gelişerek ve büyüyerek diğer köylere örnek olmaya çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Sibel Uyar'a desteklerinden ve sanat konusundaki girişimlerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

"HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ"

Urla da kültür-sanatı geliştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Urla Belediye Başkanı Uyar, "Oyundan büyük keyif aldık. Tiyatroya büyük önem veriyoruz. Türkiye'deki 5 köy tiyatrosundan 2'sinin Urla'da bulunmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Köy tiyatrolarının gelişmesi için her zaman destek vereceğiz. Bu akşamki oyun için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haldun Taner Sibel Uyar Türkiye Urla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title