Haberler

Bakkallar Odası Başkanı Akça'dan Uyarı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Bakkallar Bayiiler ve Büfeciler Odası Başkanı ve AESOB Yönetim kurulu üyesi Abdullah Akça, "TPDK ruhsatı Süre uzatım işlem ücretini yatırırken özellikle TPDK süre uzatım işlemi olduğu TPDK kurum sicil numarası ile yaptırmaları halinde bu dekontları alabilecekler.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Bakkallar Bayiiler ve Büfeciler Odası Başkanı ve AESOB Yönetim kurulu üyesi Abdullah Akça, "TPDK ruhsatı Süre uzatım işlem ücretini yatırırken özellikle TPDK süre uzatım işlemi olduğu TPDK kurum sicil numarası ile yaptırmaları halinde bu dekontları alabilecekler. Aksi takdirde süre uzatım işlemi yapılmamış sayılacaktır" dedi.

Manavgat Bakkallar Bayiiler ve Büfeciler Odası Başkanı ve AESOB Yönetim kurulu üyesi Abdullah Akça

TPDK Ruhsatlarının süre uzatım işlemleri hakkında açıklamada bulundu.

Akça açıklamasında şu sözlere dikkat çekti:

"Eski Tekel yeni TPDK ruhsatlarının sürelerinin uzatım işlemleri odamız tarafından yapılmaya başlanmıştır. Diğer yılara göre bu yıl biraz farklı olacağı için TPDK yetkili esnaf arkadaşımız Bakkallar Odasına gelirken, iş yeri açma ruhsatlarını ve ellerindeki mevcut TPDK ruhsatlarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca Manavgat Ziraat Bankası Şubesine süre uzatım işlem bedelini yatırmaları gerekmektedir. Süre uzatım işlem ücretini yatırırken özellikle TPDK süre uzatım işlemi olduğu TPDK kurum sicil numarası ile yaptırmaları halinde bu dekontları alabilecekler. Aksi takdirde süre uzatım işlemi yapılmamış sayılacaktır. Buna mutlaka dikkat edilmeli. Manavgat ta ki kapalı alkol ruhsatları için 104 lira, köy ve beldelerdeki ruhsat sahipleri 33 lira yatıracaklar. Açık alkol ruhsat sahipleri ise, 259 lira yatıracaklar. Bunun yanında botçular, yat, Otel gibi yani Esnaf Sanatkarlar Odalarına kayıtlı olup da TPDK ruhsatı bulunan her kesin bu işlemleri yaptırmaları zorunludur. TPDK ruhsatları süre uzatımları 3 Ocak Salı günü başlamış olup 30 Mart 2011 tarihinde sona erecektir. Bu süre içerisinde yaptırmayanların ruhsatı iptal edilecektir" dedi. Akça ayrıca 2010 yılında 843 kişinin TPDK ruhsatının yenilendiğini belirterek 1100 üyeleri olduğunu ancak bizde faal gözüküp te faal olmayan bazı üyeler var ayrıca TPDK Ruhsatı olmayanlarda bulunuyor." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Akça Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title