Haberler

Bakiler'den Sbl'ye Anlamlı Ziyaret

Türkiye'nin tanınmış şair ve yazarlarından Yavuz Bülent Bakiler, Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile bir araya geldi.

Türkiye'nin tanınmış şair ve yazarlarından Yavuz Bülent Bakiler, Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile bir araya geldi.

Şehitkamil Kaymakamlığı'nın 'Okuyan Kent Şehitkamil' etkinliği kapsamında Gaziantep'e gelen Bakiler, ilin başarılı okullarından biri olan Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi'nde de bir konferans vererek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Okula gelişinde bir grup öğrenci, öğretmen ve Okul Müdürü Mustafa Sertkaya ile Müdür Başyardımcısı Serhat Şara tarafından karşılanan Bakiler, daha sonra konferans salonunda öğrencilere hitap etti.

Zaman zaman gençliğinden örnekler veren Yavuz Bülent Bakiler, genç öğrencilerden Türkçeye sahip çıkmalarını istedi. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Bakiler, öğrenciler tarafından sevgi gösterilerine maruz kaldı.

Türkçenin güzelliğini, değerini, önemini her yerde ve her zaman büyük bir ustalıkla anlatan ve yaşatan Yavuz Bülent Bakiler, birçok alanda başarılı olan Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi'ni de ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında iki saat boyunca öğretmen ve öğrencilerle söyleşi gerçekleştiren Bakiler, birçok tavsiyelerin yanında görüşlerini de paylaştı.

Okul Müdürü Mustafa Sertkaya ise kendilerini ziyarete gelen büyük şair Yavuz Bülent Bakiler'i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu tür aktivitelerin okul öğrencilerinin ufkunu genişlettiğini belirten Sertkaya, dönem içinde böylesi faaliyetleri gerçekleştireceklerini aktardı.

Sertkaya, "Bu söyleşide yaşayan Türkçenin dünya dilleri arasındaki konumu ve önemi, dilimizin doğru ve güzel kullanımı, dil birliği, kitap okuma kültürü gibi önemli noktalara vurgu yaparak keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik" diye konuştu.

Bu arada Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Okuyan Kent Şehitkamil' projesinde 25 bin öğrencinin bir anda kitap okuduğu ifade edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabahattin Zaim Yavuz Bülent Şehitkamil Gaziantep Yerel Haberler

title