Haberler

Bafra'da 'Kadın Sağlığı Projesi' Bilgilendirme Toplantısı

Güncelleme:

Samsun'un Bafra ilçesinde, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un yürüttüğü "Kadın Sağlığı Projesi" kapsamında toplantı yapıldı.

Samsun'un Bafra ilçesinde, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un yürüttüğü "Kadın Sağlı Projesi" kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşma yapan Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, "Bafra'daki eğitim çalışmalarında ilimizde 3 yıldır yapılan çalışmalara ilçemizde büyük destek verdik. Bu kapsamda 47 bin hanımımızdan 40 bin hanımımıza eğitim olarak ulaşmış bulunuyoruz. Yıl içerisinde yapılan eğitim faaliyetleri İl Müdürlüğümüzün koordinasyonu ile yürütülüyor. Oradaki eğitimcilerle beraber hanımların devam ettiği halk eğitim kurslarından tutun kuran kurslarına kadar okullarımızdaki aile birliklerini mahallelerde yapılan hanım günlerine kadar arkadaşlarımız takip ediyorlar ve nerede 5 hanım, 10 hanım buldularsa orada eğitim faaliyetlerini icra etmeye çalışıyorlar" dedi.

Kaymakam Ali Katırcı'nın ardından konuşan Hülya Aksoy, "Biz Samsun'da tüm kadınlarımızın sağlık konusunda bilinçlenmesini istiyoruz. Bilmek yetmiyor, uygulamak önemli. Özellikle kadınları ilgilendiren meme kanseri konusunda muayenelerini her ay düzenli olarak yapmasını istiyoruz" diye konuştu.

Aksoy şöyle devam etti: "Sağlığınız ilgilendiren belirli konularda menopozdan tutun sigaranın zararlarından, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan meme kanserine kadar bilgilendirmek istiyoruz. Eminim bunları biliyorsunuz ama bunları uygulamak çok önemli özellikle kendi kendinize muayenelerinizde her ay düzenli olarak yapmanız gerekiyor. Görsel olarak da muayeneyi nasıl yapacağınızı öğreteceğiz. Bilmeyen kadınlara da öğretin. Bir kadın kendini ihmal ederse evin ve işlerinizin bütün düzeni bozuluyor. Kendinize dikkat edin ki bütün işlerinizi uğraşlarınızı dinç ve sağlıklı bir şekilde devam ettirin."

Konuşmalardan sonra Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. Dilek Başar, toplantıda hazır bulunan Bafra, 19 Mayıs, Yakakent ve Alaçamlı kadınlara meme kanserinden korunma yolları ile ilgili geniş bir sunum yaptı.

Toplantıya ayrıca Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Samsun İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hatice Öz ile çok sayıda kadın ve personel katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Aksoy Hülya Aksoy Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title