Haberler

Ayvalık'ta Turizm Haftası Etkinlikleri

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, İlçe Turizm Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri sürüyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, İlçe Turizm Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri sürüyor.

Etkinliklerin önceki günkü etabında ilçe protokolü; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'ın öncülüğünde restorasyonu tamamlanan ilçe merkezindeki Taksiyarhis Kilisesi'ndeki kokteylli bir resim sergisinde buluştu. Ayvalık Turizm İlçe Müdürlüğü'nün öncülüğünde yapılan etkinlikte; Kaymakam Nalbant'ın yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, ATO yöneticileri, İlçe Turizm Müdürü Yasemin Güngör, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Turizm Haftası nedeniyle Taksiyarhis Kilisesi'nde düzenlenen etkinlikte; Resim Sanatçısı Feride Kartal'ın yağlıboya resimleri ve üç boyutlu eserlerinden oluşan sergi büyük bir beğeni topladı. Restorasyon sonrasında ilk kez bir etkinliğe ev sahipliği yapan Taksiyarhis Kilisesi'nin yenilenmiş hali etkinliğe katılanlarca büyük bir memnuniyetle karşılandı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İlçe Turizm Müdürü Yasemin Güngör, yapılan etkinliğin Taksiyarhis Kilisesi'nin resmi bir açılışı olmadığını ve Turizm Haftası nedeniyle düzenledikleri söz konusu etkinlikteki asıl amaçlarının Taksiyarhis Kilisesi'nin restore sonrasındaki güzelliğini ilçe halkına gösterebilmek olduğunu vurguladı. Yasemin Göngör'ün ardından konuşan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, ilçede yavaş yavaş turizm anlayışının olgunlaşmaya başladığına dikkat çekti.

Balıkesir genelinde turizm denildiğinde, İlin yabancı ve yerli turistleri çekme noktasında Ayvalık'ın önde gelen bir ilçe olduğunu kaydeden Kaymakam Nalbant, "Balıkesir'in yüzde 95'lik turizm hacmine sahip Ayvalık'ın bu özelliğinin bilincine varılması lazım" dedi. Turizmin; Ayvalık'ın ekonomisinin geleceğinin anahtarı olduğuna işaret eden Kaymakam Nihat Nalbant, "Turizm haftası nedeniyle her yıl yürüyüşler ve çeşitli etkinlikler yaptık. Bu sene değişiklik yapalım dedik ve restorasyonu sona erip, ilçemize kazandırılan Taksiyarhis Kilisesini önce kendi halkımızın beğenisine sunmak istedik. Bu yüzden de bu etkinliği gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Taksiyarhis Kilisesi'nin harabelik kurtarılıp, yeniden turizme kazandırılması sırasında çok büyük emekleri olduğunu kaydettiği eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere mevcut bakan ve emeği geçenlere teşekkür eden Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Taksiyarhis Kilisesi'nin restorasyonu sırasında devletin 3 milyon liradan fazla harcama yaptığını da bir kez daha hatırlatarak, Turizm Haftası etkinliğine ilk kez ilçedeki turizm sektörü temsilcilerinin yoğun katılım sağlamış olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ETKİNLİKLERİN İKİNCİ DURAĞI ŞEYTAN SOFRASI OLDU

Ayvalık'ta Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerin ikinci etabı ise Küçükköy beldesi sınırları içinde bulunan Şeytan Sofrası oldu. Taksiyarhis Kilisesi'ndeki etkinliğin ardından Şeytan Sofrasına geçen Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ve beraberindeki protokol, Şeytan Sofrasında;

250 Alman turist ve ilçede faaliyet gösteren turizm temsilcileri tarafından karşılandı. Etkinlikte; Balıkesir Üniversitesi öğrencilerinden oluşan klasik müziği gurubu tarafından davetlilere klasik müzik dinletisi sunulmasının ardından, Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki Halk Oyunları Topluluğu tarafından folklor gösterileri gerçekleştirildi. Güneşin batışını izleyen etkinliğe katılanlar, Ayvalık'ın dünyaca ünlü bu ambiyansı karşısında bir kez daha büyülendi.

Ayvalık'ta Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen Taksiyarhis Kilisesi ve Şeytan Sofrasında ki etkinliklerde; ilçede faaliyet gösteren turizm işletmecileri tarafından hazırlanan ikramlar; Ayvalık Turizm Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından konuklara sunulması ise dikkatlerden kaçmadı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Nihat Nalbant Küçükköy Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title