Haberler

Ayvalık'ta Hem'li Aşçılara Protokolden Tam Not

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan Aşçılık Kursu'nun başarılı 10 kursiyeri, mutfaktaki hünerlerini ilçe protokolüne ikram ettikleri öğle yemeğiyle gözler önüne serdi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan Aşçılık Kursu'nun başarılı 10 kursiyeri, mutfaktaki hünerlerini ilçe protokolüne ikram ettikleri öğle yemeğiyle gözler önüne serdi.

Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün geçtiğimiz yıl Ekim ayında açtığı ve önümüzdeki Temmuz ayının ilk haftasında sona erecek olan 300 saatlik Aşçılık Kursu tüm hızıyla sürerken, kursiyerler önceki gün AHEM bünyesindeki yemek atölyesinde yapmış oldukları birbirinden leziz yemekleri Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'ın öncülüğündeki ilçe protokolüne ikram etti. Ayvalık HEM tarafından açılan uzun soluklu kursun sonunda başarılı olan kursiyerlerin ilçedeki turistik otel ve restoranlarda çalışabilmesinin amaçlandığı kaydedilirken, sabah saat 08.00'de başlayıp gün boyu süren eğitimlere katılan 17 kursiyerin 10'unun başarıyı kucaklamak üzere olduğunun altı çiziliyor.

Güler Arnabut, Ümit Adalıoğlu ve Kübra Tolga adlı öğretmenler tarafından verilen eğitimlerin yanı sıra AHEM bünyesinde açılan Bilgisayarcılık ve Mesleki Eğitim Gelişimi gibi dallarda da ders gördükleri öğrenilen kursiyerlerin, bir yandan da diksiyon eğitimlerini tamamlamayı da ihmal etmediği vurgulanıyor. Önceki gün Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Pehlivanoğlu, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Şube Müdürleri Mustafa Kurtuluş, Ali Tümen, Kazım İnce'nin hazır bulunduğu protokole kendi elleriyle yaptıkları yemekleri ikram eden AHEM'li kursiyerler, leziz yemekleriyle adeta damaklarda tadsal bir şölen gerçekleştirdi.

Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nurbin Kolsuz, Müdür Yardımcıları Songül İde Yolver ve Hüseyin Oktay'ın ev sahipliğinde gerçekleşen,

AHEM'li Aşçılık kursiyerlerinin hazırladıkları yemeklerin kısa sürede tüketilmesi dikkatlerden kaçmadı. Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Perde Pilav, Barbunya gibi yemeklerin yanı sıra birbirinden enfes tatlıların ikram edildiği yemeğin ardından, başta AHEM Müdürü Kolsuz olmak üzere kurs öğretmenleriyle kursiyerlerin daha iyi koşullarda yemek yapabilmek adına atölyelerinin modern bir hale getirilmesi için protokol üyelerinden destek istedikleri gözlendi.

Kursiyerlerin bu talebine Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ve beraberindekiler de olumlu yanıt verdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title