Haberler

Aydın'ın Gönüllü Doktorlarından Somali'ye Yardım Eli

Aydın Sağlık Derneği (AYSADER) üyesi 7 doktor, gönüllü olarak 20 günlük sağlık hizmrti için Somali'ye gitti.

Aydın Sağlık Derneği (AYSADER) üyesi 7 doktor, gönüllü olarak 20 günlük sağlık hizmrti için Somali'ye gitti.

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) üyesi olan AYSADER öncülüğünde Somali'ye ekipte yer alacak olan Aydınlı doktorlar burada gönüllü olarak görev yapacak. AYSEDER üyesi olan Kaardiyoloji Uzmanı Sedat Akdemir, Diş Hekimi Mustafa Tolga Çolakoğlu, Ortapedi Uzmanı İbrahim Doğu, Genel Cerrah Ergün Temiz, Anestezi Doktoru Şevket Şenol Ayhan, Hemşire İlker Çıtak ve Hüseyin Çağlayan'ın Somali'de yaptırılan Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 20 gün gönüllü olarak çalışacak.

Ölümün, vahşetin ve fakirliğin kol gezdiği Somali'de insanlık adına görev yapacaklarını belirten AYSEDER Başkanı Halil Yürekli, Türk doktorlarının bu yaptıklarının büyük bir fedakarlık olduğu söyledi. Doktorları dernek binasından uğurlayan AYSEDER Başkanı Halil Yürekli, "Aydın,'dan 7 sağlık çalışanı çatışmaların, patlayan bombaların eksik olmadığı Somali'nin başkenti Mogadişu ya gitti. Mogadişu da Somalili muhtaç insanlara sağlık hizmeti verecekler. İki gün önce Mogadişu da bombalı saldırı olmuş 20 kişi hayatını kaybetmişti . Gönüllü arkadaşlarımıza korkmuyor musunuz? dedim. Tabi ki biraz endişeliyiz ancak biz sağlık gönüllüleri bu yola çıkarken nerede bize ihtiyaç duyulursa yardıma hazırız dediler. Bu gün Somali yarın başka bir yer fark etmez. Bütün dünya bilsin ki Türkiye'de dünyayı kucaklayacak, insan haklarını savunan, dünyanın her yerinde haksızlığa, yoksulluğa, şiddete karşılık gönüllü olarak insanlığa hizmet vermeye hazırız dediler. Sağlık ekibimizde, kardiyoloji, ortopedi, genel cerrahi, anestezi, diş hekimi ve yardımcı sağlık personeli bulunmakta. Ekip 20 günlük çalışmanın ardından Türkiye'ye dönecek. ESAFED daha sonra da benzer doktorlardan kurulu ekipleri Somali'ye göndermeye devam edecek. Bu hizmet kervanına dahil olmak isteyen sağlık çalışanlarını göreve çağırıyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mogadişu Aydınlı Somali Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title