Haberler

Aydın'da Eğitim Öğretim Yılı Sorunsuz Başladı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle 357 öğretmenin ihraç edildiğini, okullara eğitim öğretimi olumsuz etkileyecek her türlü dış etkenlere karşı gereken önlemlerin alındığını belirtti.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle 357 öğretmenin ihraç edildiğini, okullara eğitim öğretimi olumsuz etkileyecek her türlü dış etkenlere karşı gereken önlemlerin alındığını belirtti.

Aydın'da eğitim öğretim yılının yapılan hazırlıklar sayesinde sorunsuz bir şekilde başladığını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Aydın'da 2016-2017 eğitim öğretim yılına 58 Anaokulu, 343 İlkokul, 233 Ortaokul, 141 Lise ve 24 Özel Eğitim Okulu olmak üzere toplam 799 örgün eğitim kurumumuzda 13 bin 30 öğretmenimiz ve 175 bin 375 öğrencimiz ile başlamıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde tüm ilçelerimizdeki bütün okullarımızda ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte boş geçen dersimiz yoktur. İlimizde 11 bin 965 öğretmen normu bulunmakta, 11 bin 839 öğretmenimiz sınıflarda öğrencilerinin başında derslere girmektedir. Branşlar itibariyle 633 ihtiyaç, 507 fazla öğretmenimiz bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımızın gönderdiği ücretsiz ders kitapları, tüm okullarımızda öğrencilerimizin sıralarına konulmuş ve ilk gün ilk ders zili ile derslerimiz başlamıştır. Ayrıca bütün okullarımızda 15 Temmuz ihanetini ve bu ihaneti engelleyen kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin o geceki direnişlerini anlatan broşürler ve kitapçıklar öğrencilerimize dağıtılmak üzere ilk gün sıraların üzerine konulmuştur" dedi.

357 öğretmen ihraç edildi, 132'si açığa alındı

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında devam eden soruşturma süreci hakkında da bilgi veren Pervin Töre, "Fethullahçı Terör Örgütü FETO/PDY kapsamında ilimizde toplam 354 öğretmen ve personel ihraç edilmiş, 132 kişi de açığa alınmıştır. PKK terör örgütü mensubu 3 öğretmen ihraç edilmiştir. 667 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile milletimizin hizmetine açılan FETÖ/PDY okullarına 12 okulumuz taşınmış, bu sayede ilimize 193 derslik kazandırılmıştır. Bu okullardan bazılarına 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizin de isimleri verilmiş, okulların devredilmesi sonucunda ilkokul ve ortaokulda bin 222 öğrenci, liselerimizde 616 öğrencimizin devlet okullarına nakilleri ve kayıtları yapılmıştır. Yine 667 Sayılı KHK ile Milletimizin hizmetine açılan 7 öğrenci yurdu Bozdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çine Madran Anadolu Lisesi, Efeler Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Fen Lisesi, Köşk Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi öğrenci pansiyonu olarak hizmet verecektir. Böylece İlimizde toplam 23 okulumuz bünyesindeki pansiyonlardan toplam 3 bin 529 öğrencimiz yararlanmakta olup, öğrencilerimizin beslenme ve barınmaları konusunda her türlü tedbir alınmıştır. Tüm okullarımızda '15 Temmuz ve Demokrasi' temalı resimlerin yer aldığı köşeler oluşturularak, öğrencilerimizin bilinçlenmeleri sağlanmış ve demokrasimize sahip çıkmaları konusunda bilgilendirilmişlerdi" diye konuştu.

19 bin 776 öğrenci taşınıyor

Taşımalı öğretim hizmetlerine de değinen Töre, şöyle konuştu: "Taşımalı öğretimde toplam 19 bin 776 öğrencimizin eğitim öğretimin ilk gününden itibaren taşımaları gerçekleşmiş ve öğle yemekleri verilmiştir. Okullarımızda eğitim-öğretimi olumsuz etkileyecek her türlü dış etkenlere karşı gereken önlemler alınmış, eğitim paydaşlarımızın tedirginlikleri ve muhtemel tehlikeler ortadan kaldırılmıştır"

Suriyeli öğrencilerin tüm sınıf seviyelerinde eğitim sistemine katılmasının sağlandığını kaydeden Töre, okullara kayıtları yapılmış Suriyeliler için uyum sürecinde Halk Eğitimi Merkezleri'nde Türkçe kursları açıldığını ve katılımların sağlandığını sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pervin Töre Aydın Yerel Haberler

title