Haberler

Atatürk'ün Aydın'a Gelişinin 77. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Aydın'a Gelişinin 77. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı. Aydın Tren Garı'nda Yapılan Törenlere Aydın Vali Vekili Cevdet Kuran, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canpolat, Aydın Milletvekilleri Ali Uzunırmak, Recep Taner, Aydın İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Tire, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Aydın Bölge İdare Mahkemesi Başka...

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Aydın'a gelişinin 77. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Aydın Tren Garı'nda yapılan törenlere Aydın Vali Vekili Cevdet Kuran, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canpolat, Aydın Milletvekilleri Ali Uzunırmak, Recep Taner, Aydın İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Tire, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Aydın Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Zeynel Ilıca, daire müdürleri, siyesi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler, daha sonra Ayrın Tren Garı'nda devam etti. Aydın'ın ziyaret eden Atatürk'ün TCDD Aydın Tren Garı'nda karşılandığı saat 15.00'de temsili trenden inen öğrenciler tarafından taşınan "Sevgi Bayrağı" Aydın Vali Vekili Cevdet Kuran ve Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canpolat'a teslim edildi.

Törende konuşan Vali Vekili Kuran; Atatürk'ün 3 Şubat 1931 tarihinde Aydın'a gerçekleştirdiği ziyaretin özel bir amacı olduğunu söyledi. Bu tarihten 40 gün önce Asteğmen Kubilay'ın Menemen'deki gerici ayaklanmalarda şehit edildiğini hatırlatan Kuran, "Büyük Önder, bu ziyareti ile bir taraftan Cumhuriyeti koruma azminin gösterilmesi, diğer taraftan şehit Asteğmen Kubilay'ın Aydın ve Aydın halkıyla olan ilişkisi nedeniyle başsağlığı niteliği taşıyordu. Anadolu'nun görünüşü ve geleceği Atatürk'teki yurt ve yurttaş özlemini durmadan ateşliyor, yurdun ışıl ışıl parlaması için gece gündüz çalışıyordu. Canından çok sevdiği halkı ile yapmış olduğu sohbetlerde, şahsına duyulan hissiyattan ziyade, cumhuriyetin erdem ve ilkelerine gösterilen yakın alakadan gururlanıyordu. Yurt sathında yaptığı her ziyarette yüksek düşüncesinden kaynaklanan bir anlam ve değişim projesinin izleri vardır. Büyük Önderi gönüllerinde taşıyan Aydınlılar için bu tarih gururun taçlandırıldığı bir gündür" dedi.

Törende Vali Vekili Kuran ve Tuğgeneral Canpolat tarafından "Atatürk'e Koşalım" kros müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Atatürk'ün Aydın seyahati ve sonuçları ile ilgili bir sunumun yapıldığı törenlerde, çeşitli halk oyunları gösterileri sergilendi. TCDD Aydın Gar Müdürlüğü Salonu'nda Atatürk'ün Aydın'a gelişine ait fotoğrafların yer aldığı bir serginin açılışının ardından törenler sona erdi.

(MB-İK)

03.02.2008 17:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title